Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınında geniş yer buldu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 yıl sonra Yunanistan'a resmi ziyareti Yunan basınında geniş yer buldu. İkili ilişkilerde yeni bir sayfa açacak olan Atina Bildirisi'nin imzalandığı ziyarette Erdoğan ve Miçotakis arasındaki olumlu iklime vurgu yapıldı. Yunan basınının tarihi olarak nitelediği görüşmelerin iki ülke açısından açısından yeni bir başlangıç olarak değerlendirilebileceği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyaretine geniş yer veren Yunan basını, ziyaretin olumlu bir iklimde geçtiğini ve ikili ilişkiler açısından yeni bir başlangıç olarak değerlendirilebileceğini aktardı.

OLUMLU ATMOSFERE VURGU YAPILDI

Gelişmeleri televizyon kanalları canlı yayınlarla duyururken haber siteleri ziyarete ilişkin ayrıntılara yer verdi. Kathimerini gazetesinin internet sitesinde, "Erdoğan'ın ziyaretinin olumlu iklimi 12 klik'te" başlığıyla verdiği haberde, ziyaretin olumlu atmosferinin fotoğraf karelerine yansıdığına işaret etti. Gazete, bu olumlu atmosferi yansıtan 12 özel fotoğraf paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınında böyle yankılandı

"MİÇOTAKİS VE ERDOĞAN'DAN BİRLİK MESAJLARI"

Ülkenin en çok okunan haber portallarından "in.gr" ziyarete ilişkin yaptığı özel haberde "Miçotakis ve Erdoğan'dan birlik mesajları" başlığını kullandı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretinin dostane bir iklimde gerçekleştiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınında böyle yankılandı

TARİHİ OLARAK NİTELENDİRİLDİ

"CNN Greece" haber portalı ise "Erdoğan'ın Atina'daki 7 saati: Anlaşmalar ve verilen sözler" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretini "tarihi" olarak nitelendirerek bunun her iki ülke için de olumlu değerlendirilebileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınında böyle yankılandı

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN İLİŞKİLERİNDE YENİ SAYFA

Ethnos gazetesi ise Türkiye ve Yunanistan'ın yıllar süren gerginliğin ardından yeni bir sayfa açtığına işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyaretinin uluslararası basında da önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınında böyle yankılandı

Yunan Devlet Televizyonu ERT, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) toplantıları çerçevesinde yapılan anlaşmalara ilişkin ayrıntıları paylaştığı haberinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ilkbaharda Ankara'yı ziyaret etmeyi planladığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti Yunan basınında böyle yankılandı

"TÜRK VATANDAŞLARINA 7 GÜNLÜK TURİST VİZESİ VERİLECEK"

Görüşmenin en dikkat çeken gelişmelerinden biri de Yunan hükümetinin Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için vize muafiyeti sağlama kararı oldu. Konu hakkında bir açıklama yapan Miçotakis, "İlişkileri yeniden canlandırmaya karar verdik. 10 ada için Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi verilecek" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Atina Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Hasan Çınar:

Benim için micotakis bitmiştir dedin ne çabuk unuttun sözlerini

161
139
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

bence türkün tek dostu yunanistan... ne zaman deprem olsa ilk ve kapsamlı yardım yunanistandan geliyor...

74
165
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Senin tarihten bir haberin var mı? Sadece diplomatik ilişkilerimiz iyi olabilir bizden yunana yunandan bize dost olmaz,yakın tarihteki savaslari bir oku sen,bu fıtrat değişmez

yanıt135
yanıt24
Mücahit Tursun:

Bu marko kardeşte yunan olduğu için en yakın dostu olarak yunanları seçmesi gayet normal

yanıt32
yanıt4
abdi öztürk:

yunan adalarında sirtaki yaparken domuz etini çok götürdün galiba

yanıt1
yanıt3
TT:

Hiç güleceğim yoktu...Deprem zamanı bir sürü ülke ekip gönderdi ve Yunanistan ın gönderdiği ekipte bunlardan sadece biri... Dostluk şarkıları sadece Türkiye de çaldırılıyor... Yunanistan ordusu hala Türkleri düşman olarak kabul ediyor ve burnumuzun dibindeki adalarda silahları Türkiye ye dönük pozlar veriliyor...Durum bu iken hangi dostluktan bahsediyorsunuz...

yanıt2
yanıt0
AHMET ERDEM KARACA:

Gemisini güvenli sulara getirene Kaptan Ülkesinin ve Dünyanın güvenli ve barış içinde olması için çalışanada Lider denir İŞTE LİDER nokta

34
36
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Evet bir gece ansızın gidebilirsin artık 10 adaya 1 haftalığına ama euron varsa))

yanıt27
yanıt21
Samarpan Bhav:

Oh be sabah kalkınca bide güzel huzur ve barış verici haberler okumak ne güzel.

61
8
yanıtYanıtla
abdi öztürk:

Reis sizinle istersem savaşırım istersem barış yaparım diye ayar veriyor bizim hanzolar söylemleri eleştiriyor, devlet idare ediliyor devlet, senin yan dairedeki komşuna küslüğüne benzemez devletin küsmesi, devletin çıkarları esastır, işine gelmez çeker resti işine gelir se gider konuşur.

42
26
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title