Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Paker."İlginç bir şekilde sürece karşı olanlar fikir üretemiyorlar."

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "İlginç bir şekilde sürece karşı olanlar fikir üretemiyorlar. Söz söyleyemiyorlar çünkü insanlık talebine karşı söz söylemek zor. Eşitlik talebine karşı söz söylemek zor. Yaptıkları sadece bağırmak" dedi.

Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan, Sekreter Ayhan Ogan ile üyeler Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, Erzurum'da Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf Sanatkarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGASDER) tarafından verilen kahvaltı programına katıldı.

Grup, çayevine girişte "Hayat Bayram Olsa" müziği eşliğinde gelinlikli kız çocukları tarafından çiçeklerle karşılandı. Salonun girişinde ve içerisinde Mevlana, Ahmedi Hani ve Martin Luther King'in sözlerinin yer aldığı afişler yer aldı.

Burada, esnaf ve mahalle sakinlerinin talep ve beklentilerini dinleyen grup adına konuşma yapan Paker, Doğu Anadolu bölgesinde son iki aydır yaptıkları çalışmaların son günü olduğunu belirterek, "Biz özellikle Erzurum'u son güne almıştık çünkü Erzurum'un ne kadar önemli olduğunu, barış sürecinde nasıl etkili olacağını biliyoruz" dedi.

Bölgede çok derin yaralar gördüklerini, insanların yıllardır çektiği acıları dinlediklerini anlatan Paker, şunları kaydetti:

"Bütün herkesin çok büyük bir ölçüde barış istediğini, barışa özlem duyduğunu ve eşitlikten başka talebi olmadığını gördük. Eşitlik ise insan hakkıdır. Bunun da önünde kimse durumaz. Bu barış sürecinin sonunda bundan sonra Türkiye'nin gerçek demokratlaşması başlayacaktır. Hep beraber, Türkiye'de yaşayan bütün insanların eşitliği için çalışacağız. Çok büyük bir ölçüde bu süreç destek görmesine rağmen çok küçük bir azınlığın sürece karşı direndiğini de görmüş bulunuyoruz. İlginç bir şekilde sürece karşı olanlar fikir üretemiyorlar. Söz söyleyemiyorlar çünkü insanlık talebine karşı söz söylemek zor. Eşitlik talebine karşı söz söylemek zor. Yaptıkları sadece bağırmak. Benim inancıma göre bağırmak zayıflıktır. İnsana yakışan konuşmaktır. Dolasıyla sürece karşı çıkanların çok zayıf olduğunu düşünüyorum çünkü bağırmaktan başka fikir üretemiyorlar. Onları bir kenara bırakalım, Türkiye'nin demokratikleşmesinde el ele vererek devam edelim." - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sibel Eraslan Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title