Haberler

Cinayet Sanığı: Öldürme Kastım Yoktu, Pişmanım

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçen haziran ayında borç- alacak kavgasında 36 yaşındaki Serdar Aktaş'ı öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 27 yaşındaki Adem Terzi, "Bana saldırıp küfür etti.

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, geçen haziran ayında borç- alacak kavgasında 36 yaşındaki Serdar Aktaş'ı öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 27 yaşındaki Adem Terzi, "Bana saldırıp küfür etti. Ateş ettim, öldürme kastım yoktu. Pişmanım" dedi.

Osmangazi İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde, Ömer Demir ile aralarında anlaşmazlık bulunan Birol Hacıoğlu ile kavga etmeye başladı. İki tarafın arkadaşlarının da katıldığı kavga sırasında Adem Terzi'nin tabancasından çıkan kurşunla yaralanan Serdar Aktaş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kavga yaralanan Ömer Demir de tedavi altına alındı. Olaydan sonra Adem Terzi tutuklanırken, kaçan Birol Hacıoğlu olaydan 25 gün sonra kendisini gözaltına almak isteyen bir polisi bacağından vurdu, kurşunları bitince yakalandı.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar Birol Hacıoğlu 'cinayete azmettirmek', Adem Terzi de 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. Avukatlarının da katıldığı duruşmada ifade veren Birol Hacıoğlu, kavga sırasında Ömer Demir'in boğazına sarıldığını ileri sürerek, "Bu sırada sağ tarafımdan atılan bir av tüfeği sesi duydum. Ömer, ikinci kez boğazıma sarılmaya kalkışınca arkamdan bir silah daha patladı. O sırada Ömer yaralandı ve bu sefer Serdar Aktaş boğazıma sarıldı. Ben de iki elimle Serdar'ın bana yaptığı hamleyi yatıştırmaya çalıştım. Arkamdan yine silah sesi geldi. Silahın bana mı, yoksa saldırganlara mı atıldığını bilmiyorum" dedi. Hacıoğlu, sanık Adem Terzi'nin de kendisinin yanında çalıştığını belirtti, ancak azmettirmediğini ileri sürdü.

Adem Terzi de ifadesinde, 2-3 araçtan elleri silahlı bir çok kişinin indiğini, yeşil giyimli kişinin kendilerine ateş etmeye başladığını ileri sürerek, "Bu sırada 2 kişi patronum Birol'a saldırdı. Saldıranların elinde bir şey olduğunu görmedim. Ben de bu olayların üzerine bize doğru ateş edenlere 2-3 el ateş ettim. Bu sırada Serdar Aktaş, Birol'a saldırıyor ve küfürler ediyordu. Bize bu şekilde hareket ve saldırıda bulunan Serdar Aktaş'a ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Pişmanım" dedi.

Ölen Serdar Aktaş'ın eşi Tülay Aktaş sanıkların hiçbirinden şikayetçi olmadığını söylerken, babası İbrahim ile ağabeyleri İbrahim ve Yavuz Aktaş ise şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahkeme dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ertelerken, sanıklar Birol Hacıoğlu ve Adem Terzi'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tülay Aktaş Ömer Demir Osmangazi 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title