Haberler

CHP'lilerden Şehit Evine Taziye Ziyareti

Güncelleme:

CHP heyeti, Sultangazi'deki canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Bülent Özkan'ın ailesini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkan yardımcıları Umut Oran, Gürsel Tekin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Sultangazi'deki 75. Yıl Polis Merkezi'ne saldıran canlı bombayı engellemeye çalışırken şehit olan polis memuru Bülent Özkan'nın (37), ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

*Ziyaret sonrası açıklama yapan Umut Oran, 'Türkiye'nin bir numaranı gündemi terördür. Biz CHP olarak terörü bitirmek konusunda Türkiye'deki tüm dinamikleri çalıştırmak konusunda kararlıyız. Diğer partileri ben bir kez daha göreve davet ediyorum" dedi.

Özkan ARSLAN-İdris TİFTİKÇİ- İSTANBUL DHA

CHP'liler, saat 16.30 sıralarında şehit polis memuru Bülent Özkan'ın, Sultangazi 1. Cebeci Mahallesi 2459. Sokak'taki evine geldi. Şehidin babası Ergün, annesi Nazmiye, ablası Çiğdem Özkan ve nişanlısı Sevinç Öztürk, CHP'li heyeti evin önünde karşıladı. Evin önüne kurulan masaya oturan Umut Oran, Gürsel Tekin ve Bihlun Tamaylıgil, bir süre şehidin yakınlarıyla sohbet etti. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette şehidin ruhu için dua okunurken, CHP'lilere çay ikram edildi. Oran, Tekin ve Tamaylıgil baba Ergün ve anne Nazmiye Özkan'ın elini öptükten sonra evden ayrıldı.

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Umut Oran, Türkiye'nin en önemli ve en öncelikli gündeminin terör olduğunu belirterek, 'Bu konuda hükümetin bir an önce çözüm üretmesi lazım. Ana muhalefet partisi olarak, ülkemizin terörden yaşadığı sıkıntıyı çok yakın hissediyoruz. Kalbimizde, kanımızda, canımızda hissediyoruz. ve siyasetin verdiği imkanlar dahilinde, anayasanın tanıdığı imkanlar dahilinde iktidar partisini göreve davet ediyoruz. ve bu konuyu siyaset üstü olarak, partiler üstü olarak ele almak istiyoruz. Çok acı bunları yaşıyor olmamız. İki ayda yüzün üzerinde şehidimiz var. Gerçekten çok acı. Hem kayıplarımız çok acı, hem onların geride kalan gözü yaşlı aileleri, yavruları, çolukları çocukları, nişanlıları, eşleri. Bu acıyı yaşatanları nefretle kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

MECLİSİN 3 AY KAPALI KALMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Meclisin tatilde olmasını eleştiren Oran, 'Sayın genel başkanımız başbakanı ziyaret etti, el uzattı. Maalesef eli havada kaldı. Sonra parlamentoyu göreve davet ettik. Bugün Sakarya zaferinin 91. yıldönümü. O parlamento, Türkiye düşman işgalindeyken bile kapalı kalmamış. Bugün bir tarafta terör belası bu kadar can yakarken, bir taraftan savaş riski Suriye'deki olanlar ortadayken, meclisin 3 ay kapalı kalmasını doğru bulmadık. Bu konuda da girişimlerde bulunduk. Maalesef iktidar partisi AKP, MHP ile bu önerimizi reddetti. Artık meclisin açılmasına az bir süre var. Önümüzdeki süreçte 17 Ekim'de Irak teskerenin süresi doluyor. O gündeme gelecek. Terör bizce Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olmalı. Tabi ki terörle paralel oldu artık, Suriye, savaş riski, dış politika. Bunları parlamentonun bir an önce ele alması ve daha fazla annelerin ağlamaması gerekiyor. Biz CHP olarak terörü bitirmek konusunda Türkiye'deki tüm dinamikleri çalıştırmak konusunda kararlıyız. Diğer partileri ben bir kez daha göreve davet ediyorum" dedi.

Gürsel Tekin ise 'Babası bizim partilimiz, uzun süredir parti emekçimiz. Taziyeye geldik, Allah sabır versin" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Özkan Sultangazi Umut Oran Politika Güncel Haberler

title