Haberler

CHP'den HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın "6'lı Masa adayını çeksin, bizimkine oy versin" çağrısına ilk yanıt

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın, "6'lı masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versin" açıklamasına cevap verdi. Ağbaba "Türkiye'nin gerçekleri ortada. En güçlü adayın desteklenmesi lazım. Demokrasi İttifakı'nın sandıkta kurulacağına hiç kuşku duymuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs açıklamasının ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan"Bizim 6'lı Masa lehine adayımızı çekmemiz düşünülüyor da 6'lı Masa'nın çekmesi neden düşünülmüyor? 6'lı Masa adayını çeksin, bizim adayımıza oy versinler. Bu kadar net konuşuyoruz" dedi. Tunceli ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Buldan'ın çağrısına cevap verdi.

2019 YEREL SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI

"HDP bir siyasi parti. Aday çıkarıp çıkarmamak onların takdiridir" diyen Ağbaba, "Ancak bizim önümüzde bir 2019 yerel seçimleri tecrübesi var. İstanbul'un alınması hayal bile edilemiyordu, Ankara'da 25 yıllık Melih Gökçek iktidarının yıkılamayacağı iddia ediliyordu ama bir 'Demokrasi İttifakı' kurarak İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, Mersin'de seçimler alındı. Türkiye'nin gerçekleri ortada. Özellikle 2018'de başlayan ekonomiyi çökerten, ahlakı yok eden, hukuku askıya alan bu sistemin bitmesi isteniyorsa en güçlü adayın desteklenmesi lazım. 'Demokrasi İttifakı'nın sandıkta kurulacağına hiç kuşku duymuyorum" ifadelerini kullandı.

"BİR ADAYDA UZLAŞILMASI GEREKİYOR"

Ağbaba, cumhurbaşkanlığı konusunda bir adayda uzlaşılması gerektiğini dile getirerek, "HDP'nin kurmuş olduğu bir ittifak var, onlar çalışıyor. 6'lı masanın bir ittifakı var, o da çalışıyor. 6'lı masa önümüzdeki zamanda adayını açıklayacak. Ocağın sonunda önemli bir bildirgeyi de kamuoyuna paylaşacak. Herkesin ittifakı farklı ama cumhurbaşkanlığı konusunda hep birlikte, ülkede farklı çevrelerden muhafazakardan, Kürt seçmenine, milliyetçi seçmene, sosyal demokrat seçmenin birleşeceği bir adayda uzlaşılması gerekiyor. Umarım sandıkta Türkiye'de demokrasiyi, hukuku, insan haklarını, barışı ve özgürlüğü savunan herkes ve yoksullaşma sürecini bitirecek bir adayın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pervin Buldan Veli Ağbaba Demokrasi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title