Haberler

CHP'de İstanbul İl Örgütü Yeniden Yapılandırılacak

Güncelleme:

CHP'de MYK'da başlayan yönetim değişikliği İstanbul'a da sıçrayacak. Gürsel Tekin'in ilk icraatı Sarıgül'e yakın kadroları değiştirmek.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kadar CHP kulislerinde konuşulan konulardan biri de İstanbul il ve ilçe örgütlerinin geleceği... Yerel seçim sonuçlarının ardından MYK’da başlayan yönetim değişikliğinin İstanbul’a da sıçrayacağı dillendiriliyor. Örgütü iyi bilen isimler; İstanbul’da Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin ikilisi arasında bir hesaplaşma yaşanacağı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise İstanbul örgütü için kararını Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından vereceğini belirtiyor.

SARIGÜL'E YAKIN KADROLAR DEĞİŞİYOR

CHP’de Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Tekin Bingöl ile Genel Sekreterlik görevine atanan Gürsel Tekin’in İstanbul’da Sarıgül’e yakın kadroları değiştirmek için çalışmaya başladıkları parti içinden gelen kulis bilgileri arasında.

BÜYÜK HESAPLAŞMA

Baykal’a yakınlığı ile bilinen ve örgütü en iyi tanıyan isimlerden eski bir CHP milletvekili, son durumu şöyle özetliyor: “Bingöl ve Tekin ikilisi İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın istifa etmesini istiyor. İl örgütünden 13 yönetici geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu’na giderek İl Başkanı Salıcı’yı şikâyet etti. Sarıgül ise, İstanbul’da hem belediye başkanlığı kazanan, hem de kaybeden CHP’lilerle özel görüşmeler yaptı. İstanbul örgütleri adeta dörde bölünmüş durumda. Gürsel Tekin Kadıköy’de, Sarıgül; Şişli ve Beşiktaş’ta, Kılıçdaroğlu Bakırköy’de, erdoğan toprak ise Büyükçekmece’de etkin.”

"ÖRGÜTLER KAYNIYOR"

Örgütü iyi bilen bir diğer eski milletvekili de şunları söylüyor: “Kılıçdaroğlu, İstanbul için henüz kararını vermedi. İstanbul örgütlerinin yeniden dizayn edilmesi için Sarıgül’ün de talebi var. İstanbul’daki 16 ilçe örgütünde kongre hazırlıkları var. İlçe örgütleri içten içe kaynıyor.”

"TEPEDEN İNME PROJE BAŞARILI OLMAZ"

CHP eski Milletvekili Şahin Mengü: “Şişli ve Beşiktaş’ta Sarıgül’ün ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Kılıçdaroğlu, yönetimdeki beş arkadaşı değiştirerek topu taca atıyor. Gürsel Tekin’in örgüt üzerinde yazılıp çizildiği kadar etkili olduğunu düşünmüyorum.”

CHP İstanbul eski İl Başkanı Ali Özcan: “İstanbul ve diğer illerdeki örgütlerin kimi istediği önemli. İstanbul’da tepeden inme dizayn projesi başarılı olmaz. Gürsel Tekin’in İstanbul üzerinden güç devşirmeye çalışmasına ihtiyacı yok. Bunu yapacağını sanmıyorum.”

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Sarıgül Gürsel Tekin İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (29)

alper:

chp kapatilmali ulke zarardan baska hic bir faydasi yok

53
24
yanıtYanıtla
Aksakal:

Nasilsa is guc yok, bos otururken yiyin birbirinizi.. hic olmazsa millete zarari dokunacak adam sayisi azalir..

41
11
yanıtYanıtla
ey chp:

başınızı yiyin

33
16
yanıtYanıtla
bozkurt:

gelin MHP ye katılın...

16
17
yanıtYanıtla
FB LIkara-pinar-li67@hotmail.de:

CHP nin oldugu yerde bereketsizlik ugursuzluk vardir Bunlar !940 li yillardan beri Devletin kurumlarina pis bir Tumor gibi yerlestiler kendinden olmayanlari namazinda niyazinda olanlari fislediler onemli mertebelere gelmelerini engellediler kendiden olmayanlari sadece dusuk kademeli islere musade ettiler Hukumet baska partiye gecince Anarsi Kaos ortami hazirlayip Askere Darbe yaptirip Hukumeti ellerine geciriyorlardi simdi yine ayni seyi yapmaya calisiyorlar asil DIKTATOR CHP zihniyeti bunlarin Soma zerre kadar umurunda degil Kaos yaratip ortaligi karistirmak istiyorlar.

20
11
yanıtYanıtla
sultan:

AKP nin ikdidar olduğu bir ülkede chp ye yapılan eleştirilere şaşırıyorum...

4
21
yanıtYanıtla
İNADINA AKPtiris_41@hotmail.com:

CHP nin İktidar ve iktidar ortaklıklarını hatırladıkça AKP ye ŞÜKREDİYORUZ...CHP İCRAATLARIIII;;;;;İSKİ YOLSUZLUĞU N.SÖZEN.....YUVACIK BARAJI YOLSUZLUK S.SİRMEN YÜCE DİVAN.....SARIGÜL YOLSUZLUKTAN KENDİ PARTİSİNDEN ATILDI.....CHP İNANÇ VE BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ YILLARCA.....MİLLİ ŞEF DÖNEMLERİ....DARBE ÇIĞIRTKANLIKLARI VE DARBE İKTİDARLARI...V.S.V.S......

yanıt0
yanıt0
AKP HÜKÜMET ELEŞTİRİ MUHALAFET VAY BEMKS@KK.C:

İNADINA AKP KARDEŞİM SANKİ AKP SÜTTEB ÇIKMIŞ AKKAŞIK AKPNİN YAPTIKLARININ YANINDA CHPNİNKİLER DEVE KULAK KALIR HEY ALLAHIM YA NE GÜNLERE KALDIK.

yanıt0
yanıt0
KERİMfenasikerim293@hotmail.com:

Neden? muhalefet eleştirilemez mi?Türkiyede her beş kişiden birisi oy verdi chp ye...Oylarının arkasında durmasınlar mı?

yanıt0
yanıt0
ahmet:

Neden bu adami sevmiyosunuz anlamam

14
9
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title