Haberler

Çin, Kendini Aklamak İçin Medyayı Devreye Soktu

Güncelleme:

Çin'in en büyük medya ağlarından China Daily, bölgede yaşayan Müslümanlar ile yapıldığı iddia edilen röportajları yayınlayarak ülkede hoşgörünün hakim olduğuna vurgu yaptı.

China Daily'nin haberine göre Çin'in Şincan eyaletinde Ramazan gayet normal ve Çinli halk ise Müslümanların bu ibadetini anlayışla karşılıyor.

RÖPORTAJLARA YER VERDİLER

Dünyanın birçok ülkesinde Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı mezalim ve baskılar haber olup, protesto gösterileri düzenlenirken; Çin'in en büyük medya ağından olan China Daily'nin haberi şaşkınlığa neden oldu. Haberde, bölgede yaşayan Müslümanlar ile yapıldığı iddia edilen röportajlara da yer verildi.

"RAMAZAN AYI..."

Haberde, Şincan'ın Uygur bölgesinde yaşan Kazakistan kökenli 63 yaşındaki Bahetikhan Gahep adlı kadının, bütün hayatı boyunca Ramazanlarda hiçbir gün orucunu kaçırmadığı belirtilerek, "Ramazan ayı vücudun arındığı ve sağlık bulduğu bir aydır aynı zamanda" sözleri aktarıldı. Bahetikhan Gahep'ın genç jenerasyonun oruç tutmamasından yakındığı vurgulandı.

Yine haberde Şincan Üniversitesi öğrencisi olan Afganistanlı Mohamed Gaderoghli'nin de Ramazan ayının başından beri oruçlarını tuttuğu söylediği yazıldı.

"PERFORMANSLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"

Habere göre, üniversitenin uluslararası öğrenci ofisi müdür yardımcısı Zhang Quansheng de Müslüman öğrencilerin oruç tutmalarına saygı gösterildiğini ifade ediyor ve "Biz sadece öğrencilerin derslerdeki performanslarından endişe ediyoruz çünkü bazı öğrenciler derslerde uyuyup kalıyorlar. Ancak biz buna bir şey demiyoruz çünkü bu dini inançlarının bir parçası" diyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (218)

A-Z.:

SİZİN KÜRDLERE YAPTIĞINIZIN YANINDA DEVEDE KULAK

18
91
yanıtYanıtla
DidemmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eleştirmeye hakımız yok aynısını yıllarca bizde kürtler ve alevilere yaptık.

27
57
yanıtYanıtla
APOCUMobil-IOS:

Bu çinlileri sevdim Türkler sevmiyorsa iyi insanlardır

17
63
yanıtYanıtla
63mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

aynisini tc kurtlere yapiyor o zaman nerdesiniz humanistler kurdistanda roboski katliyamini kinayan biriniz cikmadi o zaman tc dede kurtce egitim yasak ama cinde turkce egitim serbes ama biz sizin hibi degiliz ALLLAH mazlumun yaninda olsun

18
53
yanıtYanıtla
Survivor sedatmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Uygur lar hem Çinde yaşıyor hem Hainlik yapıyorlar. Pis bölücü vatan haini çini bölmek istiyorlar. Çin bölünmez. Ne mutlu cinliyim diyene

31
27
yanıtYanıtla
MARDİNLEE:

BİJİ ÇİN

13
45
yanıtYanıtla
mardinli.:

Muslumalar katlediliyor faşist

yanıt16
yanıt5
SARSINTI:

TÜRKLERİ TEMSİL EDEN TSK DIR ADI ÜSTÜNDE TSK ÇİN E SAVAŞMAYA GİDELİM DESE HERKES GİDER SEVE SEVE TÜRKLERİN ŞANLI TARİHİ VAR SİZ KEKOLARIN NEYİ VAR SİZİDE TEMSİL EDEN PKKYPG DİR DEFOLUN GİBİN KOBANEYE

41
16
yanıtYanıtla
kahrolsun fasizmmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Cin halkinin dogu turkistanlilara yaptigiyla turk devletinin kurtlere yaptigi ayni turk devletide kurtlere zulum yapiyor kucuk cocuklari hapse atiyor sonrada yandas basin yoluyla hersey normalmis birsey yokmus gibi gosteriyor

23
31
yanıtYanıtla
AnkaramobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Cin ve israil yapinca karsi cik kendisi kurtlere yapinca normal say bu kadar doneklik olmaz cin ve israilin kusuru varsa tc nin de var ey ulkucu irkcilari

16
36
yanıtYanıtla
Tüm 218 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title