Haberler

Çeşmelerin Suyu Kesilince Mahalleli Oski'ye Yürüdü

Ordu’nun Ünye ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından mahallenin farklı bölgelerinde bulunan çeşmelerin suyunun kesilmesi üzerine OSKİ şube binasına yürüdü.

Ordu'nun Ünye ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından mahallenin farklı bölgelerinde bulunan çeşmelerin suyunun kesilmesi üzerine OSKİ şube binasına yürüdü.

OSKİ Ünye binasına giderek Ramazan ayında çeşmelerin içme sularının kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, mahallede bulunan birçok çeşmenin belediyeden izin alınarak hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığını belirtti. OSKİ'den bazı çeşmelere su gitmediği için çeşmelerin kapatıldığının söylendiği iddia edilirken, vatandaşlar hem suların habersiz kesilmesinden hem de yan yana bulunan iki çeşmenin aynı anda kapatılıp çeşmelerin uzak mesafede kalmasından şikayet etti.

OSKİ binası önünde açıklamalarda bulunan Fevziçakmak Mahalle Muhtarı Hasan Çalışkan, "Perşembe günü saat 15.00'ten itibaren mahallemizdeki acı suların (çeşme suları) kesildiğini öğrendik. Kesildikten sonra birkaç yetkili arkadaşı aradım ancak olumlu cevap alamadım. Mahalleli de haberim olup olmadığı konusunda beni sıkıştırmaya başlayınca bu sefer belediye başkanını, ilçe başkanını ve Ordu'dan yetkili bir arkadaşımı aradım. Ancak neden bizimle irtibata geçilmeden suların kesildiği konusunda bilgi alamadım. Biz de bu olaylar doğrultusunda OSKİ'den randevumuzu aldık. Geldiğimizde yetkili kişinin Büyükşehir'de toplantıda olduğunu söylediler. Mahallemizde çeşme fazla olabilir ama bir araya gelinir konuşulur. Biz de sonuç itibariyle fazlalık çeşme varsa kaldırırız deriz. Eğer mahallemizdeki çeşmeler yüzünden su içemeyen vatandaşlar varsa bize bunu söylemeleri lazım. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Burada toplanmamızın tek sebebi de bize haber verilmeden böyle bir şeye kalkışılmasıydı" dedi.

Mahalle sakinlerinden Abdullah Yıldırım ise, "Milli değerlerimizle oynuyorlar. Bu acı sular yıllardır akıyor. Hatta bazı çeşmeler belediyeden izin alarak vatandaşlar tarafından yapıldı. Şimdi çeşme çokluğundan dolayı bazı çeşmelerin iptaline gidiyorlar. Bu Ramazan gününde habersiz bir şekilde bunu yapmaları hoş değil. Bu da kamuoyunun tepkisini çekti. Bu olay doğrultusunda da OSKİ'ye kadar bir yürüyüş düzenledik. Bizler kimsenin mağdur olmaması için bu işin bilinçli yapılmasını ve haberdar edilmeyi isterdik. İki gündür 6-7 çeşmemizi kapattılar. Bizim OSKİ'den talebimiz şu; muhtar dahilinde planlı bir şekilde belirli aralıklarla bu iş yapılsaydı daha iyi olurdu. Yan yana iki çeşmeyi kapatmışlar mesela bu olmaması gereken bir şeydi. Gerekçeleri de bazı yerlere suyun gitmemesiymiş. Orman İşletme'ye çeşmenin arkasından su çekilmiş mesela, bunları araştırarak kendilerinin bulması lazım" diye konuştu.

OSKİ: "66 ACISU ÇEŞMESİ 40'A DÜŞÜRÜLECEK"

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ünye içme suyu (acısu) ile ilgili 66 çeşmenin 40'a düşürüleceğini belirtti. Yürük, "Acısu çeşmeleri Ünye'de bir kültür. Bizim çocukluğumuzda 8-10 çeşme vardı. Ama bugün Ünye'de 66 acısu çeşmesi var. Acısuyun kaynağına gittim, daha önceki yıllara göre seviyesi bayağı düşmüş. Gördüğüm kadarıyla 60 cm kadar bir seviye düşüklüğü var. Suyumuz Ünye'ye yetmiyor. 66 çeşmemizin tamamını gezdim ve 100 metre aralıklı çeşmeler gördüm. Maalesef çeşmelerde acısu israf ediliyor. Araba yıkamak, halı yıkamak için vb. bunlar suyumuzu düşürmeye yetiyor. Bundan dolayı Ünye'deki 66 çeşmeyi 40'a indirmek için çalışmalarımız başladı. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını, israfın önüne geçmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çeşme Ordu Ünye Oski Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title