Haberler

    Cem Yılmaz Hakaret Davasında İlk Duruşmaya Katılmadı

    Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlamasıyla dava açılan Cem Yılmaz duruşmaya katılmadı.

    Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlamasıyla dava açılan Cem Yılmaz duruşmaya katılmadı. Yılmaz'ın avukatları Rengin Gönenç Yüksel ve Çetin Yüksel'in hazır bulunduğu duruşmaya, davacı Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ile mazeret bildiren avukatı Ali Ulvi Çağıran ise gelmedi.

    Duruşmada, sanık Cem Yılmaz'ın davayla ilgili Beşiktaş Çağlayan Adliyesine verdiği savunması dosyaya alındı. Avukat Rengin Gönenç Yüksel, sanığın verdiği ifadeye katıldıklarını belirtti. Avukat Çetin Yüksel ise Cem Yılmaz'ın bir suçu bulunmadığını ifade ederek, "Müvekkilimizin herhangi bir suçu yok. Attığı twitlerin de müştekiye 'Sen yaptın' gibi bir söylemi yok. Yaptığı eleştiridir. Müvekkilim müştekinin bir öğretmenin ölümüne sebep olduğuna dair bir bilgisi yoktur. Müvekkilim basında öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı kişiliğiyle yapmıştır." diye konuştu.

    Yüksel, Yalova Valisi'nin ifadeleri ve iddialarına ilişkin, "Atılan twitler eleştiridir, itham yoktur. Gerek Yargıtayda, gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) kararlar var. Kamu yöneticileri, siyasetçileri eleştiri bir görev mahiyetindedir. Kamu görevlilerinin eleştirilere katlanması daha fazla olmalıdır." ifadelerini kullandı. Hakim, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

    AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI

    Cem Yılmaz'ın avukatlarından Çetin Yüksel, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmaya müşteki tarafın gelmediğini hatırlattı.

    Yargılanmanın konusunu herkesin bildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

    "Bizim ifade ettiğimiz şuydu; kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin eleştiri konusunda gerçekten açık olmaları gerekiyor. Bu husus da gerek bizim iç hukukumuzda kararlar, mevzuat hükümleri gerek uluslararası hukukta, AİHM'nin kararlarında yüzlerce örneği var. Kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin bu tür eleştirilere açık olması gerektiği konusunda. Biz de onu söylüyoruz. Bu eleştiriler herhangi bir şekilde rencide etmek amacıyla zaten algılanmamalı."

    Vali Selim Cebiroğlu'nun, 27 Mart 2015'te ziyaret ettiği Yalova Termal Fen Lisesinde, öğretmen Halil Serkan Öz'ü azarladığı iddia edilmişti. Öz, bu olaya tepki amacıyla bazı sendikalar tarafından 3 Nisan 2015'te Yalova'da yapılan yürüyüşün ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. Cem Yılmaz, bu olay üzerine sosyal medya üzerinde paylaşımlarda bulunmuştu.

    Öte yandan, Vali Cebiroğlu hakkında öğretmen Halil Serkan Öz'e hakaret ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla yapılan suç duyurusuna ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verilmiş, Bursa Sulh Ceza Mahkemesi de itiraz sonucu yapılan başvuruda, kovuşturmaya yer olmadığına ve yargılama talebinin reddine hükmetmiş, Yargıtay takipsizlik kararını onamıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Asliye Ceza Mahkemesi Yüksel Yalova Cem Yılmaz Politika Güncel Haberler

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

    Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

    Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

    Bakmadan Geçme

    Fury Usyk maçı nasıl izlenir? Tyson Fury Usyk maçı Türkiye yayını var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! #128167 Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki #9917 #128250 CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Mayıs günün maçları nereden izlenir? #9917 #128250 Son Kale Hacıbey filmi oyuncuları kim? Son Kale Hacıbey filmi konusu ne? Son Kale Hacıbey ne zaman, nerede çekildi? #128250 Kırımlı filmi oyuncuları kim? Kırımlı filmi konusu ne? Kırımlı ne zaman, nerede çekildi? #128250 Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? #128250 Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917
    'Anne beni bir şey ısırdı' diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

    "Anne beni bir şey ısırdı" diyen 5 yaşındaki çocuk hastanede can verdi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title