Haberler

Cansel'i Revire Kapatmışlar!

Güncelleme:

Kayseri'de matematik öğretmeni Bayram Özcan'ın cinsel istismarına uğradıktan sonra intihar eden Cansel B.K.'nın ölümüyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Kayseri'de öğretmeni tarafından tecavüze uğradıktan sonra polis olan babasının silahı ile başına ateş ederek hayatına son veren 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın teyzesi: "Cansel, ertesi gün, yani 15 Şubat Pazartesi müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor yaşadığı kâbusun etkisiyle. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. 'Meşhur' okulun idarecileri de o öğretmen kadar suçlu. Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler. Okulun imajı batsın. Tecavüz alçaklığına göz yumdular."

17 yaşında hayatı solan Cansel'in teyzesi, dayısı ve kuzenleri, yaşananları Hürriyet'ten Gülden Aydın'a anlattı.

İşte o yazı:

14 ŞUBAT'TA ETÜTTEN ALDI

Cansel, iki kız kardeşin küçüğü. Ablası mühendis. Annesi ev kadını. Polis babası Güneydoğu'da yıllarca görev yaptıktan sonra Kayseri'ye atandı. Ailenin zeki ve çalışkan kızı Cansel, Kayseri'nin en başarılı ve ünlü okullarından Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'ne girmeyi başardı. Teyzesi, "Üniversite sınavlarına hazırlanmak için pazar günleri etüdü vardı. O pazar (14 Şubat) o öğretmen, Cansel'i etütten alıp götürmüş. Öğrenciler 5 dakika geç kalsa arayan okul, o gün annesini aramadı. Neden, neden?" diyerek hıçkırıklara boğuluyor.


CANSEL İDAREYE BAŞVURDU

Teyze, anlatmaya devam ediyor: "Cansel, ertesi gün, yani 15 Şubat Pazartesi müdür yardımcısı ile rehberlik öğretmenine olayı anlatıyor. Ne yaptılar peki? Hiç! Yavrumuz okulda baygınlık geçiriyor yaşadığı kâbusun etkisiyle. İdare çağrılan ambulansı gönderip revire kapatıyor. 'Meşhur' okulun idarecileri de o öğretmen kadar suçlu. Cansel haber verdiği halde tecavüzü örtbas ettiler. Okulun imajı batsın. Tecavüz alçaklığına göz yumdular."


'TIBBA YETECEK PUAN ALACAĞIM'

Kuzeni, "Cansel, eve bugüne kadar 13 belge getirdi. 11'i takdir, 2'si teşekkürdü. Bir-iki hafta önce deneme sınavında aldığı puanı müjdeledi. Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanmasına yetiyormuş. Annesine, '13 Mart'ta yapılacak olan YGS'de tıp fakültesine yetecek puan alacağım' demişti.

BEBİŞ BİLE DAYANAMADI

Kuzeni, Cansel'in babasına haber vermemesinin nedenini şöyle anlatıyor: "Babasının elini kana bulamasını istemedi. Eniştemle Cansel birbirlerine çok düşkündü. Eniştem, teyzem nasıl dayanacak bu acıya? Cansel'in muhabbet kuşu Bebiş dayanamadı biliyor musunuz? Cansel'in öldüğü gün Bebiş de öldü."

Hıçkırıyor.


'SINAV STRESİ SANIYORDUK'

Cansel'in teyzesi, "En acısı da ne, biliyor musunuz?" diyor. "Tüm aile Cansel'in sınav stresine dayanamayıp intihar ettiğini sanıyordu. Toprağa verdik, iki gün sonra okul arkadaşlarından öğrendik gerçeği. Yavrumuz çırpınmış ama okul idarecileri üstünü örtmüş."

KİMSE ARKASINA GÜVENMESİN

Ailenin avukatı Kamil Avşaroğlu da "Sorumluların en üst sınırdan ceza alacaklarına inanıyorum. Öğretmen suçunu karakolda inkâr, savcılıkta itiraf etmiş. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil. Kimse arkasına güvenmesin" dedi. Evli 2 çocuk babası 39 yaşındaki öğretmen tutuklandı. Okul müdürü ile bir yardımcısı adli kontrol şartı, bir müdür yardımcısı ve iki rehber öğretmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


MEZARA ZİYARETÇİ AKINI

Cansel'in Kaman Cuma Mezarlığı'ndaki mezarını, dayısıyla ziyaret ettik. Fatiha okuyup dizlerinin üzerine çöktü: "20 gün sonra 18'ine girecekti. Çok güçlü bir kızdı. Onu güçsüz bırakanların takipçisi olacağım."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gülden Aydın Hürriyet Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (236)

KAYSERILI:

Yeter bu Haberde baya Sacmaladiniz Ulan Doguda hergün Asker Şehit oluyor Universiite Mezunlari işe Giremiyor Onları Haber yapın

8
54
yanıtYanıtla
bastırma:

ne mal adamsın sen kayserinin en malı sensin herhalde

yanıt13
yanıt0
UTANMAZLARA ÖLÜM:

KORKMA KAYSERİLİ SIRA SANADA GELİR. . . . . . SENDE AYNI ZİHNİYETTE OLDUĞUN ÇOK AŞİKAR. . . . .

yanıt7
yanıt0
önlemler:

kadınlara internet sokağa çıkmak yasaklanmalı kara çarşaf olmalı araba kullanmak çalışmakta yasaklanmalı bence

14
37
yanıtYanıtla
Bilgili:

Senin ve sizin gibilerin konuşmasıda yasaklanmalı bence. . .

yanıt8
yanıt6
HÜSNÜ:

14 şubat sevgiler günü adı altında öpüşme sevişme ayyuka çıktı batıya özendirdiler. ar edep diz boyu, ŞU SAÇMA DİZİLERİDE KALDIRSALAR TV HANGİ KANALI AÇSAN ALDATMA VAR

45
3
yanıtYanıtla
14 ŞUBAT !!!:

ŞİMDİ EĞRİ OTURUP DOĞRU KONUŞALIM. GENÇ BİR KIZ SEVGİLİLER GÜNÜNDE ÖĞRETMENİYLE BAĞ EVİNDE NE ARIYOR? ŞUAN BIRAKIN ÜNİVERSİTEYİ LİSELİ HER 10 KIZDAN 4-5 TANESİ KADIN. . HERŞEY BİRAZDA İÇİMİZDE. TV PROGRAMLARI AİLELERİN GİYİMDE GEZMEDE DAHA ÖZGÜR BIRAKMASI SONUNDA UFAK MACERALARI KABUSA ÇEVİRİYOR TOPLUM HRİSTİYANLAŞMAK ÜZRE. HERKEZ SUÇU BİRAZDA KENDİNDE ARAMALIDIR HATA TEK TARAFLI DEĞİLDİR 2 KİŞİ SEÇİMİNİ YAPMIŞ SONUÇ GERİDE KALAN HATALI KİMDE ODA YANICAK HERKES HER AİLE HER GENÇ KIZ BUNDAN DERS ÇIKRS

30
15
yanıtYanıtla
misafir:

eğer varsa seninde kızın . aynısını sana diliyorum cahil yobaz. 14 şubat sana yazdım bu cevabı.

yanıt8
yanıt10
nevin:

MİSAFİR sen bu güzel dilekleri kendine dile bence miğden fazlasıyla geniş gibi daha rahat hazmedersin. . . . Lan adam doğru söylüyor bunun neresi yobazlık geri zekalı madem toplumda ahlak bozukluğu var o halde kendi kendimizi korumamız gerekmiyormu

yanıt4
yanıt1
58:

kız isterse suçlu olsun bunu bir öğretmenin yapmaması gerekiyor yobaz

yanıt10
yanıt0
Tüm 236 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title