Haberler

Canan Tan'a, 'En Çok Okunan Yazar' Ödülü Verildi

Doğan Kitap yazarlarından Canan Tan, Balçova Kaymakamlığı İl Halk Kütüphanesi'nde 'en çok okunan yazar' seçildi.

Doğan Kitap yazarlarından Canan Tan, Balçova Kaymakamlığı İl Halk Kütüphanesi'nde 'en çok okunan yazar' seçildi.

Canan Tan'a 'en çok okunan yazar' ödülü verilmesi nedeniyle Kaya Thermal İzmir'de düzenlenen törene Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik ile çok sayıda kütüphane üyesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Beyoğlu, şiir gibi konuşmasıyla dikkat çekti. Canan Tan'ın da aslında eczacı olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Beyoğlu, eczacıların ilaç dağıtarak sağlığa şifa olmak istediklerini, edebiyatçıların ise bunu kelimelerle yaptıklarını belirtti. Kaymakam Ahmet Beyoğlu, "Eczacılardan devşirdiğim bu kabiliyet, yetenek ve yatkınlıklar. Edebiyat dünyasında da biz insanların içindeki sızıya deva olması için bir alandan diğer bir alana katkı olarak görüyoruz" dedi.

1200 okuru bulunan Balçova İl Halk Kütüphanesi'nde 10 bin kitap bulunduğunu ve kitapları en çok okunan yazarın Canan Tan okunduğunu dile getiren Kaymakam Beyoğlu, "Kimyagerler, eczacılar, kimyasallarla insanları tedavi ederken siz kelimelerden üretilmiş edebi metinlerle okurlarınıza güzel dünyalar sundunuz. 2003'te yazdığınız Piraye hala güncelliğini yitirmedi. Hasret de yoğun ilgi görüyor. Sizi bir kez daha kutluyoruz. Sayenizde okumaktan uzaklaşmış çok sayıda kişiyi tekrar kitap okuru yaptınız" diye konuştu.

Canan Tan'a plaketini veren Kaymakam Ahmet Beyoğlu, kitap şeklindeki pastanın üzerine 'Hasret' romanının arka kapağındaki 'Gittin/ bir yemin kaldı aramızda/ Yarısı senin, yarısı benim' şiirini kendilerine uyarlayıp "Geldiniz /Bir yemin oldu aramızda/Yarısı sizin yarısı bizim" diyerek yazar Canan Tan ile birlikte pasta kesti.

Yazar Canan Tan, Kaymakam Ahmet Beyoğlu'nu konuşmasından dolayı tebrik ederek kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Ödüllerin bir yazar için çok değerli olduğunu söyleyen Canan Tan, bugün aldığı ödülün kendisi için çok önemli bir yer tutan kütüphanelerden aldığı ilk ödül olmadığını, geçtiğimiz günlerde Kütüphaneciler Derneği'nden tüm il ve ilçelerde yapılan değerlendirme sonunda en çok okunan yazar plaketi verilmesinin önemli olduğunu söyledi. Çok okunuyor olmasının kendisi için her şeyden önemli olduğunu kaydeden Canan Tan, şunları söyledi:

"Kitabın çok satıyor olması beni hiç ilgilendirmiyor, parayla pulla ilgim yok. Okunması, çok okunması benim için daha önemli. İnsanların sıcak ilgisini her yerde görüp yaşıyorum. Benim gizli okurlarım çok. Sayıya döküldüğü zaman ortaya çıkmaz. Bana korsanların kraliçesi diyorlar. Kitap fuarından kitap alan insanların bir kısmının kitabı okuduğundan emin olamıyorum ama kütüphaneden alınan kitabın mutlaka okunduğunu bilmiyorum. Öğrenciliğimde de kütüphaneye girip çıkmayı çok severdim. Bir avuç kütüphane gönüllüsüsünüz. Nereden okursanız okuyun, korsan olmamak kaydıyla devam edin. Çünkü, kitap barıştır. Kitap mutluluktur, keyiftir ve insanlara çok farklı bakış açısı getirir: "

Yazar Canan Tan konuşmasını kitabının arkasındaki şiiriyle bitirdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Beyoğlu Canan Tan Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title