Haberler

Bursa-'mega Projeli' Dev Pasta -Hd

'Mega projeli' dev pastaBursalı börek ustası Hasan Acar ve ekibi Türkiye'de gerçekleştirilen mega projeleri anlatan dev pasta yaptı.

'Mega projeli' dev pasta

Bursalı börek ustası Hasan Acar ve ekibi Türkiye'de gerçekleştirilen mega projeleri anlatan dev pasta yaptı. Dev pasta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen çocukların beğenisine sunulacak.

Yaptığı ilginç projelerle gündeme gelen Bursalı börek ustası Hasan Acar, bu kez Türkiye'de son yıllarda yapılan mega yatırımları modellediği 6.5 metrelik dev bir pasta yaptı. Kullanılan 60 kilogramlık şeker hamuruyla neredeyse bir insan ağırlığında olan pastanın yapımı 2 hafta sürdü. 10 kişilik bir ekibin görev aldığı pasta yapımında gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Hasan Acar, pasta için 150'den fazla parça kullanıldığını, büyük bir emeğin söz konusu olduğunu söyledi. Pastanın, dünyanın dört bir yanından gelerek 23 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek çocukların beğenisine sunulacağını anlatan Acar, Pastada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Erzurum Tüneli, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali gibi dünya çapında eserlerin modelleri var. Tabii bunlar bizim için yapılan çalışmalardır. Biz de şeker hamurundan elimizin emeğiyle modelleyerek mega eserlerin dünya çocuklarına tanıtılmasında katkıda bulunmak istedik ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Acar 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title