Haberler

Burdur'daki Ağaç Kesme Tartışması

Belediye Başkanı Akkaya: "Durduk yerde keyfi olarak bir işlem yapmıyoruz. Proje uygulama alanındaki bazı ağaçları hastalıklı olmaları ve köklerinin yapılacak çalışmaya zarar verebileceği için kesmek zorunda kaldık"

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, kentte dün yaşanan "ağaç kesme" tartışmasıyla ilgili, "Durduk yerde keyfi olarak bir işlem yapmıyoruz. Proje uygulama alanındaki bazı  ağaçları hastalıklı olmaları ve köklerinin yapılacak çalışmaya zarar verebileceği için kesmek zorunda kaldık" dedi.

Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaşılabilirlik Destek Programı (UDEP) çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından seçilen 7 ilden biri olduklarını, projenin ilk etapta Müze Parkı ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki kaldırımlarda karşılıklı uygulanacağını kaydetti.

Ağaç konusunda kendisinin de hassas olduğunu ifade eden Akkaya, "Durduk yerde keyfi olarak bir işlem yapmıyoruz. Proje uygulama alanındaki bazı  ağaçları hastalıklı olmaları ve köklerinin yapılacak çalışmaya zarar verebileceği için kesmek zorunda kaldık. Bunları başka taraflara nakletsek bile tutmayacak ağaçlar. Dolayısıyla kesilmek zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

Akkaya, 2004 yılından bu yana yaptıkları çalışmalarla kentteki yeşil alan miktarını dünya ortalamasının üzerine çıkardıklarını belirtti. Dün CHP İl Başkanı ve ekibinin "ağacı bahane ederek" yapılan çalışmaları engelleme gayretlerini üzüntüyle gördüklerini vurgulayan, Akkaya, şöyle devam etti:

"Yarım saatlik sürede parti teşkilatlarına dört defa mesaj çekerek ortamı germeye çalışmalarına şahit olduk. Nihayetinde insanları tahrik ederek kavga ortamına çekmeyi başardılar. Biz hiçbir zaman kavganın tarafı olmadık. Kentimize, hemşehrilerimize en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz ancak bazıları halen 2004 ve 2009'daki hezimeti kabullenemediler. Her fırsatta yapılan ve yapılacak çalışmada nasıl engel olabiliriz düşüncesi içerine girdiler. Yatırımları engellemek için mahkemelere koştular. Dün de bu engellemelerden birisine şahit olduk ancak bizim hemşehrilerimize sözümüz var. Karşımızdakiler ne yaparlarsa yapsınlar, bu hizmet kervanı devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

CHP İl Başkanı Erman

CHP İl Başkanı Süleyman Erman ise gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Gazi Caddesi'nde yaşanan olayların kentte yaşayan her vatandaşı olduğu gibi kendisini de derinden üzdüğünü, Burdur'un yıllardır örf, adet ve geleneklerine bağlı, dostluk ve kardeşlik duygularıyla birbirine saygılı, huzur kenti olduğunu söyledi.

Dün sabah saatlerinde başlatılan ağaç kesiminden rahatsız olan esnaf ve vatandaşların telefonu üzerine ilçe başkanı, belediye meclis üyeleri ve yönetimdeki arkadaşlarıyla olay yerine geldiklerini anlatan Erman, yetkililerle görüşme yaparken belediye başkanının da geldiğini kaydetti.

Başkan Akkaya'ya ağaç kesimleri hakkındaki düşüncelerini anlattıklarını, yapılan kaldırım çalışmlarıyla ilgili bir dertleri olmadığını ve proje uygulanırken ağaçların korunması gerektiğini söylediklerini belirten, Erman, şöyle konuştu:

"Kendisi de bize net ifadeyle ağaçların kesileceğini söyleyerek olay yerinden ayrıldı. Biz de hukuki mücadelemizi başlattık. Bir süre sonra başkan caddeye tekrar geldi. Bu sefer yanında parti yöneticileri gençlik kollarındaki arkadaşlar vardı. Daha sonra İl Emniyet Müdürü olay yerine gelerek AK Parti İl Başkanı ve CHP Merkez İlçe Başkanını pastanede uzlaşma görüşmesine aldı. Bu sırada ilçe başkanımız çevredekilerin küfürlerine maruz kaldı. Bu nedenle pastanenin içinde ve dışında arbade yaşandı. Bu olay hepimiz için üzücüdür."

Burdur'da UDEP çalışmaları kapsamında kaldırımdaki 6 ağacın kesilmesinin gündeme gelmesi üzerine Burdur Belediyesi ile CHP İl Başkanlığı yetkilileri arasında başlayan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavga, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat,  CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici'nin partilileri sakinleştirmesiyle sona ermişti. - Burdur

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Akkaya SÜLEYMAN ERMAN Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title