Haberler

Bozdağ: Teklif Okunmadan Haber Yapıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin teklifi okumadan haber yaptıklarını ileri sürerek, teklifin güvenlik tedbirlerini içeren bir teklif olarak kamuoyuna lanse edildiğini, teklifin güvenlik tedbirleri ile ilgilisi olmadığını, tamamıyla hakim ve savcıların özlük hakları ile noterlerle ilgili düzenlemeler içeren ve daha önce TBMM'ye sunulan teklife ilaveten Ceza Muhakemesi Kanununda ve Türk Ceza Kanununda bazı değişiklikler öngören bir teklif olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilerin teklifi okumadan haber yaptıklarını ileri sürerek, teklifin güvenlik tedbirlerini içeren bir teklif olarak kamuoyuna lanse edildiğini, teklifin güvenlik tedbirleri ile ilgilisi olmadığını, tamamıyla hakim ve savcıların özlük hakları ile noterlerle ilgili düzenlemeler içeren ve daha önce TBMM'ye sunulan teklife ilaveten Ceza Muhakemesi Kanununda ve Türk Ceza Kanununda bazı değişiklikler öngören bir teklif olduğunu söyledi.

Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. AK Parti Grubu tarafından hakimler ve savcıların özlük haklarını düzenleyen teklife Ceza Muhakemesi Kanununda ve Türk Ceza Kanununda bazı değişiklikler öngören maddeler de eklendi. AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya'nın başkanlık yaptığı Adalet Komisyonu görüşmelerine yaptığı komisyon görüşmelerine komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da katıldı.

Komisyon toplantısı öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin teklifi okumadan haber yaptıklarını belirten Bozdağ, teklifin güvenlik tedbirlerini içeren bir teklif olarak kamuoyuna lanse edildiğini, teklifin güvenlik tedbirleri ile ilgilisi olmadığını, tamamıyla hakim ve savcıların özlük hakları ile noterlerle ilgili düzenlemeler içeren ve daha önce TBMM'ye sunulan teklife ilaveten Ceza Muhakemesi Kanununda ve Türk Ceza Kanununda bazı değişiklikler öngören bir teklif olduğunu söyledi.

Yapılan düzenlemenin kamuoyunda paralel yapı ile mücadele için yapıldığı yönünde bir algı oluşturulduğu iddialarına cevap veren Bozdağ, "Bu algıyı birileri oluşturuyor, onu o yalancılara sorun" dedi. Yap boz gibi bir görüntü oluşturulduğu eleştirilerine cevap veren Bozdağ, "Yap boz gibi bir görüntü eleştirisi yapılabilir. Uygulamada maalesef buradaki somut delil, kuvvetli şüpheyi teyit eden bir delil, esasında aramayı gerektirecek şeyi ispat eden değil, şüphenin varlığını gösteren bir delilden bahsediliyor. Uygulamada somut delili, aramayı gerekli kılacak, ispatlayacak bir delil gibi yorumlayan uygulamalar oldu. Yaşadığımız bazı olaylar nedeniyle kamuoyuna yansıdı. Polis arama talebini savcılığa iletiyor, savcılık hakimliklere iletiyor, maalesef bazı yerdeki hakimlikler arama kararını bu madde gerekçesi ile vermemişlerdir, bunun da bir takım olumsuz etkileri olmuştur. Biz buradaki düzenlemeyi daha önce yaparken aramaların keyfi yapılmaması için koyduk, somut delilde kuvvetli şüpheyi üzerine bina ettiğimiz bir delil olarak, yoksa ispat eden bir delil değil. Bir şüpheniz varsa onu gösterecek emareler somut olsun. Maalesef uygulama ispat edecek delil gibi algıladığı için uygulamada ortaya çıkan sorunlarla alakalıdır. Başka bir yerle irtibatlandırılması doğru değildir" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Kendisinin yeğenini danışmanı yaptığı yönünde yalan haber yapıldığını ifade eden Bozdağ "Paralel medya dünde benimle ilgili bir haber yaptı. Güya ben yeğenimi danışman yapmışım. Bu kadar ahlaksızlık olmaz, benim yeğenim olmayan, uzaktan yakından akrabam dahi olmayan birisi, danışmanım da olmayan birisi. Peş peşe giriyorlar, 'Bekir Bozdağ şunu danışman yaptı.' Ben bu yalancılara ne diyeyim, avukatıma talimat verdim, mahkemeye veriyorum, suç duyurusunda bulunacaklar. Onlara cevap vermeyeceğim, artık, iftiralara cevap vererek vakit kaybedecek halimiz yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet İyimaya Bekir Bozdağ Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title