Haberler

Boşanmanın Nedeni Ekonomik Sıkıntı ve Modernleşme

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı açıklamada, 2011 yılı içerisindeki boşanma oranlarında iller arasında İzmir birinci, Antalya ikinci olurken, çiftler ise boşanmanın önemli nedenlerinin ekonomik sıkıntı ve modernleşme olduğunu savundu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı açıklamada, 2011 yılı içerisindeki boşanma oranlarında iller arasında İzmir birinci, Antalya ikinci olurken, çiftler ise boşanmanın önemli nedenlerinin ekonomik sıkıntı ve modernleşme olduğunu savundu.

Mutlu olan bir kişinin boşanmayı aklına getirmeyeceğini söyleyen Adnan Bulut, ailelerin çocuklarla ilgili önceden hesaplama yapmadıklarını belirterek, "Çocuk yaparken çocuğun geleceği için hesap yapmıyorlar" dedi. Funda Bilik de, çiftlerin daha çok şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığını söyledi.

GÜNÜMÜZDE ÇABUK KARAR VERİLİYOR

30 yıldır evli olduklarını söyleyen Kenan Demirci,

günümüzde yapılan evlilikler için çabuk karar verildiğini belirtti. Ekonomik zorlukların da önemli olduğunu kaydeden Demirci, "Birbirlerini tanımıyorlar. Bir de ekonomik zorluklar var. Biraz da ebeveynlerden kaynaklanan bir takım sorunlar oluyor. O yüzden evlilikler uzun ömürlü olmuyor" dedi.

MODERN KENT OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR

İzmir ve Antalya'nın ilk sıralarda yer almasına şaşırdığını ifade eden Demirci, bunun modern kent olmasından kaynaklandığını belirtti. Nuran Demirci de ailede saygının önemli olduğunu savundu. Anlayış ve hoşgörü gerektiğini söyleyen Nuran Demirci, "Tahammül gücü ile alakalı bir şey herhalde. Sevgi olduktan sonra her şey olur. Her şeyi görmeyeceksin, duymayacaksın. Artıları, eksileri iyi tartmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

BEKLENTİLER DEĞİŞTİ

22 yıldır evli olduklarını söyleyen Tahsin ve Münevver Kaplan ise son dönemlerde beklentilerin değiştiğini söyledi. Televizyon ve basının etkisi ile zaman içerisinde düşünce tarzının değiştiğine değinen Tahsin Kaplan,

sözlerini şöyle sürdürdü: "İki tarafın da gözünün dışarıya açılması bunu tetikliyor. Bunlar bizim aile yapımızı bozmaya yönelik şeyler. Antalya'da fazla olmasının nedeni ise turizmin gelişmesi, özellikle Rus turistlerin

buraya gelip Türk erkeği ile evlenmesi. Bunlar çoğu zaman uzun vadeli olmuyor. Çünkü onların amaçları farklı, Rus bayanlar burada yerleşmek oturum almayı amaçladıkları için birkaç yıl sonra boşanıyorar."

BİLİNÇSİZ EVLİLİKLER

İki yıldır evli olduklarını söyleyen Adem Güzel de boşanmaların işsizlikle ilgili olduğunu belirterek, bunun da gençlerin önünde bir engel olduğunu anlattı.

Eşi Fatma Güzel ise boşanmaların ekonomik sorun ve bilinçsizce evliliklerden kaynaklandığını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Adnan Bulut Antalya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title