Haberler

Bölge beşik gibi sallanıyordu! Rahatlatan açıklamayı Naci Görür yaptı: Elazığ'da büyük depremler beklemiyorum

Güncelleme:

Elazığ'da dün 6 defa 4-5 büyüklüğünde depremler olurken halk tedirgin oldu. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elazığ'da meydana gelen depremler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Görür, "Sivrice-Malatya arasında kırıldığı için, bu fayın üzerinde Elazığ'ın doğusunda da daha önce Bingöl 1971 ve 2003, Palu 1977, Sivrice 2020 , vb depremleri olduğu için ben artık Elazığ'da büyük depremler beklemiyorum." dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde ise artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Elazığ'da 6 defa 4-5 büyüklüğünde depremler ise sallandı.

6 KEZ SALLANDILAR

Elazığ'ın Palu ilçesi de bu gece sabaha kadar 6 kez sallandı. Palu'da saat 03.37'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hemen ardından saat 03.39'da ise aynı ilçe 4.8 ile sallandı. Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre sat 04.07'de merkez üssü Elazığ'ın Palu ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 14.56 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, hissedildiği bölgelerde endişe yaratırken rahatlatan açıklamayı Naci Görür sosyal medya hesabından yaptı.

"BU DEPREMLER ELAZĞ'IN DEPREMLERİ OLAMAZ"

Görür, "Palu civarında 4'lük depremler oluyor. Son büyük Maraş depremleri sonucu olasılıkla Malatya (M), Ovacık (O), Nazimiye-Karakoçan (N-K) ve ilişkli faylar yüklendi.Bu faylarda irili ufaklı depremler beklenebilir. Bu depremler Elazığ'ın depremleri olamaz.

Bölge beşik gibi sallanıyordu! Rahatlatan açıklamayı Naci görür yaptı: Elazığ'da büyük depremler beklemiyorum

"BEN ARTIK ELAZIĞ'DA BÜYÜK DEPREMLER BEKLEMİYORUM"

Sivrice-Malatya arasında kırıldığı için, bu fayın üzerinde Elazığ'ın doğusunda da daha önce Bingöl 1971 ve 2003, Palu 1977, Sivrice 2020 , vb depremleri olduğu için ben artık Elazığ'da büyük depremler beklemiyorum. Elazığ bundan sonra komşunun depremlerini hisseder, sevgiyle" dedi.

Bölge beşik gibi sallanıyordu! Rahatlatan açıklamayı Naci görür yaptı: Elazığ'da büyük depremler beklemiyorum

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Naci Görür Elazığ Deprem AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (3)

Selahattin Karyağdı:

Deprem bilinen ama öngörülemeyen bir olaydır. Herkes İstanbul diye konuşuyorken beklenmedik bir yerde meydana geldi. Bir kaç prof dışında belki tahmin edilemedi. Tahmin edenler de büyüklüğünü tahmin edemedi. Diyeceğim şudur ki her açıklama yapanın peşine takmayın artık milleti...

35
7
yanıtYanıtla
N. Harp:

Prog arkadas, ona gör tebiriniz alin ama medyaya böyle haber yapmak yanlis ..iki saniye ne olacagi ni bilmezken bu ne sacma söyle "Elagzida beklemiyorum .." ne sacma ...böyle bilim adami olmaz ...arastirmlarinizi yetkili kisilen görüsün ...milleti yanitmayin

7
29
yanıtYanıtla
Hayri :

Deprem bilimi diye bir branş bile olmaması lazım bu mekanik bişey mi saatte bu kadar kayar yılda şu kadar olur o kayarsa öbürü onun yerine gelir falan hepsi masal yuzlerce km altta neler oluyor hangi bilimsel ıspatı var bunlarda deprem tuccarı işte

4
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title