Haberler

Bodrum'da "Avrupa Birliği ve Turizm" Toplantısı

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (Besiad) Tarafından Düzenlenen Perşembe Toplantılarının Bu Haftaki Konusu "Avrupa Birliği ve Turizm" Oldu.

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen Perşembe toplantılarının bu haftaki konusu "Avrupa Birliği ve Turizm" oldu.

Bodrum Marina Vista Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Hatice Özükara Gür, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, İstanköy Belediye Başkan Vekili Nikos Michale Kantarzis, İstanköy Otel Sahipleri Derneği Başkan Vekili Minas Hcatzimichail, Yunan Turizm ve Seyahat Acenteler Birliği Başkan Yardımcısı Kostas Technitis, Danimarka Fahri Konsolosu George N. Kaiserlis, BESİAD üyeleri ile işadamları katıldı.

Toplantıda turizmde Avrupa Birliği etkisi konuşuldu. Katılımcıların kendi alanlarında yaptıkları konuşmalarda, Avrupa Birliği'nin turizm standartlarında kaliteyi yükselttiğine değinildi. Komşumuz Yunanistan'ın turizmin çeşitli alanlarında AB standartlarına geçişte yaşadığı sıkıntıların aktarıldığı toplantıda, konuşmacılar yaşadıkları sorunları aktardı. Yunanistan'dan gelerek BESİAD üyelerini bilgilendiren heyet turizmde AB standartlarına geçişin kolay olmadığını ancak imkansızda olmadığını bildirdi.

Toplantıda katılımcılara seslenen BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, "Komşumuzda Avrupa Birliği üyeliği ve üye olduktan sonra yaşanan süreci konuşmak istedik. Dostlarımız da bizleri kırmayarak geldi. Deneyimlerini bizimle paylaşıyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

BESİAD üyelerine kendi beldesindeki turizm çalışmaları hakkında bilgi veren Yunanistan'ın İstanköy Belediye Başkan Vekili Nikos Michale Kantarzis ise, Avrupa Birliği sürecinin tarihçesinden ve getirdiklerinden bahsetti.

Danimarka Fahri Konsolosu George N. Kaiserlis ise, 1991 yılından sonra yaşananları anlatarak şöyle konuştu: "1991 yılında Avrupa Birliği'ne üye olunduktan sonra sosyal yaşamdaki değişimler ile demokrasi ve ekonomideki değişimler tüm Yunanistan'da yaşandı. Siyasi partilere yapılan yardımların eşit olması sağlandı. Avrupa Birliği Yunanistan'a yardımcı olarak daha profesyonel çalışmalarını sağladı. Tüketici hakları geliştirildi. Yunanistan'a 1 milyon mülteci akını oldu ve bunların ülke dışına atmamak için düzenleme yapıldı. Turizmde kalitenin artırılması ve standartların yakalanması içinde ciddi düzenleme yapıldı." İstanköy Otel Sahipleri Derneği Başkan Vekili Minas Hcatzimichail ise BESİAD üyelerine yaptığı konuşmada, otelcilerin yaşadığı sorunlardan bahsederek "Eskiden kanunlar elastikti ama bu süreçten sonra şartlar değişmeye başladı. Kanunlar daha önce başkentlerdeki otellerde daha sıkı uygulanıyordu. Dışarıdaki otellerde bu kanunlara çok dikkat edilmiyordu. Daha önce oteller 2 veya 3 katlıydı otellerdeki kurallara dikkat edilmiyordu. Örneğin yangın merdivenlerine büyük önem verildi. Bu hazırlık süreci 5 yılımızı aldı. İkinci önem yiyeceklere verildi. Kontroller sıklaştırıldı, yiyeceklerin tarihleri ve kullanım koşulları denetlendi. Otellerde yıldızlama sistemine geçildi. Daha önce otellerimiz yıldızlı değildi. Yıldızlamada otel odalarının boyutları nedeniyle sorunlar yaşandı. Bazı oteller yarım metre bir metre farklarla 4 veya 5 yıldızlı olamadı" dedi.

Ayrıca euroya geçtikten sonra da sorunlar yaşandığını anlatan Minas Hcatzimichail, şöyle konuştu: "Turist geldiğinde İtalya'da kahvenin fiyatı 1 euro sizde neden 3 euro' diye sormaya başladı. Turist kanunlar aynı olduğu için kendini güvende hissetmeye başladı. Bu süreçte otellerde çalışan işçilerin eğitimini Avrupa Birliği üstlendi ve otellerdeki kalite arttı. Acentelerle anlaşmaya girildiğinde euro'nun değeri değişmediğinden sorunlar yaşanmıyor." Yunan Turizm ve Seyahat Acenteler Birliği Başkan Yardımcısı Kostas Technitis de böyle bir toplantıda olduğu için oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin AB sürecinde kazanımları ve kayıplarını anlatmak için buraya bizi çağıran BESİAD'a teşekkür ediyorum. AB sürecinde komşunuz olarak sizleri destekliyoruz. AB girişi ile bölge güçlenecek ve otelciler güçlenecek. Malta, İspanya Portekiz'e karşı Bodrum ile İstanköy'ün uluslararası rekabetlerini artıracaklardır. AB geçiş sürecinde zorlu şartlarla karşılaşacaksınız ama bunlar pozitif kazanımlar olacak sizin için. Bu arada bu zorluklarla karşılaşırken AB'den destek alacaksınız ve Bodrum daha güzel olacak. Turizme yönelik kanunlar AB standartlarına getirilecek ve böylece turistin korunması sağlanacak" diye konuştu. Toplantı yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen genel değerlendirmelerle sona erdi.

(FD-AT-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title