Haberler

BM Suriye Temsilcisi İbrahimi'nin Yardımcısı Kidwa İstifa Etti

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi'nin yardımcısı Kidwa görevinden ayrıldı.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin yardımcısı Nasır el-Kidwa görevinden istifa etti.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Kidwa'nın bu haftadan geçerli olmak üzere görevinden ayrılma niyetini BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a ilettiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, ihtiyaç olması durumunda başka görevlerde de BM'ye hizmet edebileceğini belirten Kidwa'ya , Genel Sekreter Ban Suriye'deki sorunun siyasi çözümü için bugüne kadarki çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Kidwa, hem İbrahimi hem de daha önce aynı görevde bulunan Kofi Annan'a yardımcılık yapmıştı. İbrahimi'den önceki özel temsilci Kofi Annan, Suriye'de siyasi çözüm çabalarında başarı elde edemediği gerekçesiyle 2012 yılının Ağustos ayında istifa etmişti.

Geçen yıl El-Ahdar el-İbrahimi'nin de görevinden istifa edeceği iddiaları gündeme gelmiş ancak İbrahimi bu iddiaları yalanlamıştı.

Suriye'de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaşta 100 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca kişi de çatışmalardan kaçmak amacıyla evlerini terketmiş durumda. Soruna diplomatik çözüm bulmak amacıyla çabalar sürerken, geçen hafta Cenevre'de ilk kez biraraya gelen taraflar arasında herhangi bir anlaşma sağlanamamıştı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Kofi Annan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title