Haberler

Geçen yıl 9 metre kar yağan Bitlis alarm veriyor! Yağış olmazsa tüm Güneydoğu Anadolu etkilenecek

Güncelleme:

Bitlis'te son yıllarının en kurak kışı yaşanıyor. 2019 yılında 9 metre kar yağarken, yıl yalnızca 23 Aralık'ta 31 santimetre kar yağdı. Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Aslan "Yağan kar akarsuları besliyor, bu şehir kuraklık yaşarsa tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi kuraklık yaşar" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin kış ayları boyunca en fazla kar alan kentlerinden biri olduğu için bölge halkınca 'Karın Başkenti' olarak anılan Bitlis, son yılların en kurak ve yağışsız yılını yaşıyor. Bu durum ise bölge halkını endişelendiriyor. Bölgede çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ve verimli topraklarının olduğunu söyleyen vatandaşlar bu durumun endişe verici olduğunu belirtirken, Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerin paylaştığı son 10 yılın verileri ise şöyle:

  • 2010 yılında 1 metre 73 santim
  • 2011 yılında 6 metre 73 santim
  • 2012 yılında 13 metre 30 santim
  • 2013 yılında 8 metre 45 santim
  • 2014 yılında 2 metre 70 santim
  • 2015 yılında 7 metre 59 santim
  • 2016 yılında 7 metre 59 santim
  • 2017 yılında 8 metre 98 santim
  • 2018 yılında 5 metre 34 santim
  • 2019 yılında 9 metre

Geçen yıl 9 metre kar yağan Bitlis alarm veriyor! Yağış olmazsa tüm Güneydoğu Anadolu etkilenecek

SUSUZLUK ENDİŞESİ VAR

Bitlis kent merkezine 23 Aralık 2020'de ise sadece 31 santimetre kar yağdı. Ancak havaların sıcak ve güneşli geçmesi nedeniyle yerdeki bu kar da eriyince Bitlis'te 2021 yılına karsız girildi. Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, kuraklığın susuzluk endişesine neden olduğunu söyledi.

Geçen yıl 9 metre kar yağan Bitlis alarm veriyor! Yağış olmazsa tüm Güneydoğu Anadolu etkilenecek

"BİTLİS KURAKLIK YAŞARSA TÜM GÜNEYDOĞU ANADOLU YAŞAR"

Bitlis'e kar yağmamasının Güneydoğu Anadolu Bölgesini de etkileyeceğini Aslan, "Bitlis'e yağan kar, bahar ayları ile birlikte akarsuları besliyor ve bu akarsular, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarım arazilerini ve içme suyunu karşılıyor. Ancak bu yıl son yılların en kurak kışını geçiriyor. Ülke genelinde de kuraklık var. Ancak, Bitlis'in kuraklık yaşaması neredeyse Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuraklık yaşaması demektir. Bu durum ilimizde de su sıkıntısına neden oluyor. Aynı zamanda kış turizminin eksikliğini yaşıyoruz. Kar yağmamasından dolayı sondaj kuyularından çektiğimiz sularla ilimizin su ihtiyacını karşılıyoruz. Bu da ekstra bir maliyet ve yer altı kaynaklarının azalmasına neden oluyor. Umudumuz, önümüzdeki günlerde ülkemize ve bölgemize karın yağması" dedi.

Geçen yıl 9 metre kar yağan Bitlis alarm veriyor! Yağış olmazsa tüm Güneydoğu Anadolu etkilenecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aralık Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (10)

Seren canj:

İstanbul için değilmiş demekki bu kuraklık lafa gelince direk saldırıya geçerler

4
2
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Kesinlikle

yanıt0
yanıt0
DÜLGER:

BİTLİSİN KARI GÖKTE KALMAZ (Bitlis atasözü)

4
1
yanıtYanıtla
Hasso:

Kıyamet günü yaklaşıyor alâmet bu

1
2
yanıtYanıtla
Tilt:

Tüm şehir kar duasına çıksın...

3
0
yanıtYanıtla
oh iyi oldu bize:

Ağacları kes doğayı katlet yak yık Trkiye beton yıgını ekili alana imar cıkar ee olacagı buydu hadi diyanet cıksın yağmur yağacağını meteorolojı söyleyince değilde söylemeyince cıksın bizde amin diyelim yağacakmı

3
0
yanıtYanıtla
kemanci:

Durun hele daha kis bitmedi.

0
2
yanıtYanıtla
Can:

Doğrudan alım yaparız ..

0
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

insanlar bereketi ürünün azlığı ve çokluğu ile alakalı zannediyor ama bereket ürünün doyuruculuğu ile alakalıdır her işin besmele ile yapılması bu bereketin korunması içindir çünkü 2 tane alem var insan aleminde var olan cin aleminde yok olur besmele alemler arası sahiplenmedir dünyada uzun yıllardır bereketsizlik vardı zaten şimdi sadece miktarda düşüyor görülebilir olmaya başladı ne bekliyordunuz çöpe atılan onca ekmeğin 1 hesabı olmayacağını mı rızık bağlanmıştır hadi çözün bakalım kim bağlad

0
0
yanıtYanıtla
Fnrj:

Doğayı kendimize uydurmak yerine Doğaya uymayı öğreneceğiz yoksa yakılan-kesilen talan edilen ağaçların yerine dikilen evlerde otellerde bir damla suyu bulamayacagız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title