Haberler

Bitlis'te 'Barış Duası'

'bitlis Barış Girişimi' tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve bölgenin kanaat önderleri 'Çözüm süreci' ile ilgili görüşlerini açıklayıp, dua etti.

'bitlis Barış Girişimi' tarafından düzenlenen toplantıda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve bölgenin kanaat önderleri 'Çözüm süreci' ile ilgili görüşlerini açıklayıp, dua etti. Nakşibendi Şeyhi olan Kanaat Önderi Abdülkerim Çevik, sürecte herkesin sağduyulu ve sabırlı davranması gerektiğini belirterek, "Barış yakındır. Barışın elinden tutalım ve barış bu kez kaçmasına izin vermeyelim" dedi.

STK temsilcilerinden oluşan ' Bitlis Barış Girişimi' tarafından düzenlenen, 'Hepimizin barışa, barışında hepimize ihtiyacı var' konulu toplantı, Tatvan'da bir lokantada düzenlendi. Toplantıya, Nakşibendi Şeyhi Çevik, STK temsilcilerinin yanı sıra yaklaşık 350 kişi katıldı. Bitlis Barış Girişimi Sekreteri Hüseyin Olan, çözüm sürecine destek amacıyla böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Nakşibendi Şeyhi Önderi Çevik, herkesin bu süreçte üzerine düşeni yaparak, barışın sağlanması için elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Sürecin provokasyonlara açık olduğuna anlatan Çevik, şöyle konuştu:

"Bugün tüm Bitlis'in bir araya gelerek barışı haykırması, kardeşliği istediğini belirtmesi çok önemlidir. Bir devletin her zaman halkıyla barış içinde yaşaması gerekiyor. Bu günde bu sürece baktığımızda yıllardır özlenen tablonun gerçekleşmesi için önemli adımların atıldığını görüyoruz. Bu süreçte herkesin sağduyulu ve sabırlı olması gerekiyor. Yüzyıllarca bu ülkede birlikte kardeşçe yaşadık inşallah bundan sonrada bu kardeşliğimiz daha da pekişerek devam edecektir. Bölge halkı olarak sürece destek verdik vermeye devam edeceğiz. Herkesten isteğimiz bu sürçte sivri açıklamalardan, olumsuz açıklamalardan uzak durmalarıdır. Bir kez daha buradan şunu belirmek istiyoruz. Barış yakındır. Barışın elinden tutalım ve barış bu kez kaçmasına izin vermeyelim. Pravakasyonlara karşı gerek Kürt, gerekse Türk halkının bilinçli olmalı. Eğer çözüm bilinci aşılanabilirse bu sorunlar daha kolay çözülür. Kürt halkı şu an bu sorunun çözümünü istiyor. Fakat Türk halkına baskı yapılıyor. Nasıl bir terörist başıyla pazarlık yapılır deniliyor. Türk halkı bu tür provokasyonlarla galeyana getirilmeye çalışılıyor. Bu yüzden bu süreçte herkes elini taşın altına koymalı ve barış için elinden geleni yapmalıdır. Burada Kürt halkından çok Türk halkının ikna edilmesi gerekiyor."

Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, geçen 30 yıl içinde sorununun çözümü için bir ışık belirdiğini söyledi. Bugünkü süreçten çok insanın zarar gördüğünü, genç insanların toprağa girdiğini kaydeden Gül, "Barış içim önemli adımlar atılıyor. Her kesim bu adımlara destek vermelidir. İnşallah barış ve huzur günleri yakındır"diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte barışın sağlanması, akan kardeş kanının son bulması ve kardeşliğin yeniden pekişmesi için dua etti. - Bitlis / Tatvan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Olan Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title