Haberler

Bir Pilot, Bir Turist, Bir de Köpek

Güncelleme:

Nepal'e giden yamaç paraşütü pilotu Hakan Akdere, Avustralyalı yolcusu Yohan Mori ile köpeği 'Twiksee'ye yamaç paraşütü yaptırdı.

Nepal'in Pokhara kentindeki atlayış, Himalaya Dağları'nın eteklerindeki 1600 rakımlı Sarangkot Tepesi'nden 20 Mart tarihinde yapıldı. Fethiye'de yamaç paraşütü sezonunun kapanması ile birlikte Nepal'e giden yamaç paraşütü pilotu Hakan Akdere, Avustralyalı yolcusu Yohan Mori'nin köpeği ile birlikte uçma isteğini geri çevirmedi. Henüz yavruyken Himalaya Dağları'nın eteklerindeki ormanlık alanda bulunarak evcilleştirilen 1.5 yaşındaki 'İrlanda Kurt Tazısı' cinsi köpek, Hakan Akdere ve sahibi Yohan Mori ile birlikte yamaç paraşütü yaptı.

KÖPEĞİN KORKUSU KISA SÜRDÜ

Pokhara'nın Pewa Gölü üzerindeki uçuş yaklaşık 20 dakika sürdü. Twiksee, uçuşun ilk dakikalarında büyük korku yaşarken, daha sonra gökyüzünden çevreyi izlemeye başladı. Twiksee düşme tehlikesine karşı özel ekipmanlarla paraşüte bağlanırken sahibi tarafından da sıkı sıkı kucaklandı.

'HAYVANLARI TEHLİKEYE ATMAMAK ŞARTIYLA'

Türkiye'ye dönüşünde uçuşun ayrıntılarını anlatan Hakan Akdere, bir köpeği uçurmanın kendisi için son derece ilginç bir tecrübe olduğunu söyledi. Müşterilerinden gelen istekleri hayvanları tehlikeye atmamak şartıyla kabul edebileceğini aktaran Akdere, uçuşun hem yolcusu hem de köpeği açısından oldukça güvenli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Pokhara Akdere Nepal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title