Haberler

Bilirkişi Raporu: KPSS'de Rüşvet Var

Güncelleme:

Bilirkişi KPSS'deki kopya skandalında rüşvet izi buldu. ÖSYM Başkanı Yarımağan da şüpheli sıfatıyla ifade verebilir.

Bilirkişi raporunda; KPSS'deki kopya skandalıyla ilgili soruşturmada soruların çalındığı ve bazı ÖSYM çalışanlarına rüşvet verildiğine kanaat getirildi.

SORUŞTURMADA SONA GELİNDİ

NTV'nin haberine göre; 2010 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada sona gelindi.

RAPORDA RÜŞVET VERİLDİĞİ BELİRTİLDİ

Savcılık, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) inceleme yapması için kurduğu 5 kişilik bilirkişi heyeti, iki aylık araştırmasını tamamladı ve bir rapor oluşturdu. Raporda bazı ÖSYM çalışanlarına rüşvet verildiği belirtildi.

Rapor, ÖSYM güvenlik zafiyeti ve usulsüzlükleri gözler önüne serince 143 kişinin ifadesine başvuruldu.

ÖSYM BAŞKANI DA ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERECEK

Bu kapsamda, dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünal Yarımağan'ın da şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulacak.

Rapora göre; sınav sorularının hazırlandığı bilgisayarlara dışarıdan internet bağlantısı bulunuyordu.

Sınav soruları flash disklere kopyalanırken, sınav sorularını hazırlayan sorumlulardan bazıları da soruları evlerine götürdü.

HESAPLARDA YÜKLÜ PARA HAREKETİ VAR

Yine raporda yer alan iddialara göre; şüphelilerin hesaplarına 2009-2010 döneminde 150 bin lira ile 1.5 milyon lira arasında değişen yüksek meblağlar aktarıldı.

Paranın kaynağını inceleyen uzmanlar, ÖSYM personeli ile METEKSAN şirketi arasında bir bağlantının olduğunu tespit etti.

Paraların, "sınav merkezi yeri belirleme", "personel harcırahı" gibi adlarla personelin hesabına aktarıldığına dikkat çekildi.

Ntvmsnbc.com

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ünal Yarımağan KPSS Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title