Haberler

Belediye Sahip Çıktı, Valilik Ev Yaptı

Doğuştan elleri ve ayakları olmayan, ailesinin sahip çıkmaması nedeniyle Türkiye'de birçok il gezen Halit Bayar'a Afyonkarahisar Belediyesi sahip çıktı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın girişimleriyle Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Halit Bayar'a güvenle yaşayabileceği ev oluşturuldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin bahçesinde oluşturulan evin anahtarı törenle Halit Bayar'a teslim edildi.

Halit Bayar'a yardım eli uzatılması, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret edip durumunu izah etmesi ile başladı. Bayar'ın durumuna kayıtsız kalmayan Başkan Çoban, konuyu Vali İrfan Balkanlıoğlu ile paylaştı. Bunu üzerine devreye giren Vali Balkanlıoğl'nun 'gereken yapılsın' talimatının ardından Valilik ve Belediye işbirliğiyle Bayar'ın ev sahibi olması sağlandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin bahçesinde oluşturulan evin anahtar teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Halit Bayar'a Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapılarını açmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Geçmişte tanımadıkları Halit Bayar'ın içindeki yaşam sevinci ve azmine hayran kaldığını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, Halit Bayar'ın ev sahibi olması konusundaki gelen süreci anlattı.

Başkan Çoban, ' Halit Bey, bizi ziyarete geldi. Kendisini tanımıyoruz. Burada ne bir akrabası, ne de bir arkadaşı var. Aslen Rizeli ve çalışmak için ilimize gelmiş. Burada bir otel sahibi kendisini birkaç gün misafir etmiş. Sonrasında esnafımız kendisiyle yakından ilgilenmiş; 'bakmış ki Afyonkarahisarlılar çok ilgili ve hayırsever, burada kalmaya karar vereyim' demiş. Bunu üzerine kendisine prefabrik bir ev hazırlama kararı aldık. Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla görüşerek evin tefrişatını yaptırabileceğimizi söyledim. İkametgâhını Afyonkarahisar'a aldı. Kendisi Vakıfla temasa geçti. Sağ olsun Sayın Valimizin talimatı ile Vakıf Müdürümüz Süleyman Arı ve arkadaşları candan ilgilendiler. Belediye olarak evin alt yapısı ve konteynırın konulmasını sağladık" dedi.

Evin Halit Bayar'ın özel olarak tasarlandığını belirten Başkan Çoban, "Tabii kendisinin ellerinin ve ayaklarının olmaması nedeniyle evde sistem tamamen değişti. Örneğin pencereler ortadan açılır, alttan açılır hale getirdik, elektrik prizleri aşağıya alındı. Özel duş sistemi kuruldu. Kendisine Cenab-I Haktan sağlık diliyorum. Bizimle işbirliği yapan başta Sayın Valimiz olmak üzere Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerine candan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kendisine gösterilen ilgiden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Bayar da, "Başkanım sağolsun ağabeylik ve babalık yaparak beni ev sahibi yaptı. Artık burada kalıp hayatımı devam ettireceğim" diyerek mutluluğunu ifade etti. 25 yıldır gurbet hayatı yaşadığını söyleyen Halit Bayar kendisine sahip çıkılması konusunda gezdiği illerde birçok belediye ile irtibata geçtiğini, sonuç alamadığını, ancak Afyonkarahisar Belediyesi'nin kendisine kucak açtığını ifade etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın kendisine babalık yaptığını dile getiren Halit Bayar; "25 yıldır gurbet hayatı yaşıyorum. Birçok il gezdim, tartı işi ve pişmaniye satıyorum. Son olarak Isparta'dan Afyonkarahisar'a geldim. Burada Belediye Başkanı bana yakın ilgi ve alaka gösterdi. Vali Bey ile irtibata girdi, Sosyal Yardımlaşma Müdürü ile görüşme yapıldı. Engelli maaşı bağlandı. Bana sahip çıkan herkese candan teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın girişimleri ve Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun 'gereken yapılsın' talimatıyla harekete geçtiklerini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süleyman Arı ise Halit Bayar'ın rahatlıkla yaşayabileceği tüm ev eşyalarını temin ettiklerini söyledi. Bundan sonraki ihtiyaçlarını da karşılamaya devam edeceklerini kaydeden SYDV Müdürü Süleyman Arı, ayrıca Halit Bayar'a şahsı adına en yüksek oranda özürlü maaşı bağladıklarını söyledi.

Halit Bayar'a yardım edilmesinde aslan payının Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'da olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, "Engelli kardeşimiz ilk olarak Belediye Başkanımız ile görüşmüş. Başkanımız da bana, 'Böyle bir engelli kardeşimiz var' deyince gerekenin yapılaması için çalışma başlattık. Böyle bir imkânı sağladığı için ve belediye olarak bizlere her türlü verdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Halit Bayar'a ait evin açılışına geçildi. Açılış ardından protokol mensupları evi gezdi.

Anahtar teslim törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yanı sıra Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Salih Akbaş, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve üyeleri katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Çoban Süleyman Arı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title