Haberler

Bayan Kuaförler: "Hizmet Verirken Psikolog Gibiyiz"

Bağcılar’da hizmet veren bayan kuaförler, ‘İstişare Toplantısı’nda bir araya gelerek sıkıntılarını dile getirdi.

Bağcılar'da hizmet veren bayan kuaförler, 'İstişare Toplantısı'nda bir araya gelerek sıkıntılarını dile getirdi. Toplantıda ortak bir kanıya varan kuaförler, "İnsanlara hizmet verirken psikolog gibi müşterilerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyoruz" dedi.

Bağcılar'da hizmet veren bayan kuaförler, Engelliler Sarayı'nda düzenlenen kahvaltılı istişare programında bir araya geldi. Bayan kuaförler toplantıda sıkıntılarını anlatarak, sorunlarını dile getirdi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın ilçe sakinlerine en iyi hizmeti verebilmeleri için yardımcı olduğunu ve isteklerini yerine getirdiğini ifade eden kuaförler, "Ağır bir mesleğimiz var. İnsanlara hizmet verirken bir psikolog gibi sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyoruz. Kendi sorunlarımızla başa çıkabilmemiz için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz" dedi. Kuaförler, Bağcılar Belediyesi'nin ruhsatsız açılan işyerleriyle mücadelesini sürdürmelerini istediklerini de söyledi.

"BİRLİK OLUN, DERNEK KURUN"

Ülkemizin ve Bağcılar'ın büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, ilçede 48 bin esnafın hizmet verdiğini hatırlattı. Ülkemizde de artık berberlik ve kuaförlük mesleğinin belirli bir sisteme göre yapılması gerektiğini ifade eden Çağırıcı, "Meslek odalarına kayıtlı olmayan hiçbir işyerine ruhsat vermiyoruz. Hijyen ve diğer konularda da sıkıntı yaşanmaması için denetimler yapıyoruz" dedi.

Kuaför esnafından birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini isteyen Çağırıcı, "Örgütlü olun. Bir araya gelerek kuaförler ve berberler derneğini kurun" diye konuştu.

"MESELELER OLGUNLAŞTIKÇA ÇÖZÜM BULUNUYOR"

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk'de, programlarda mesleki anlamda görüş ve düşüncelerin dile getirildiğini ifade etti. Öztürk, "Burada takdire şayan bir ilgi ve alakayı görmek bizleri mutlu etti. Faydalı bir toplantı oldu. Bu tür meslek kuruluşları ile örgütlerin muhatap alınması gerekiyor. Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı, bu programlarda mesleki örgütlerle bir araya gelerek değişik konuların tartışılmasına imkan veriyor. Bu toplantıların faydasını görüyoruz. Karşılaşılan sorunların çözümü noktasında da bir zemin oluşuyor. Meseleler konuşuldukça olgunlaşıyor, sorunlara çözüm bulunuyor. MASSİT Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abidin Adıgüzel de, yaptığı konuşmada ilçede mesleki kalitenin düşmemesi ve hijyen kurallarına uyulması için denetimlerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Adıgüzel, "Her isteyen gerekli eğitimi almadan kuaför açmamalı. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bağcılar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Azmi Torun ise, verdikleri kurslarla kursiyerleri meslek sahibi yaptıklarını belirtti. Kurs sonucunda sertifika vermediklerini ifade eden Torun, "Merkezimizde kuaförlük ve berberlik dersi veriyoruz. Sizler de hijyen eğitimini ya halk eğitim merkezlerinden ya da çıraklık merkezimizden alabilirsiniz" dedi. İSMEK kurslarının halk eğitim merkezine bağlı olduğunu da anlatan Torun, "Biz yalnızca eğitim veriyoruz. Belgelendirmesini ise Çıraklık Eğitim Merkezi yapmaktadır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lokman Çağırıcı İsmet Öztürk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

kadriye pınareftelya1979@outlook.com:

kuaförusta öğreticisiyim fakat şuan boştayım ilgili kurumlarda görv almak istiyorum teşekkür ederim şimdiden

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title