Haberler

Batman'da TOKİ Kuraları Çekimi

Güncelleme:

Batman'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Emekliler Derneği için yaptırılan bin 472 konutun kura çekimi yapıldı.

Batman'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Emekliler Derneği için yaptırılan bin 472 konutun kura çekimi yapıldı. Atatürk Spor Salonunda yapılan kura çekiminde, Kuyubaşı köyü mevkisinde yaptırılan ve ocak ayında teslim edilecek olan konutlar için noter huzurunda kura çekildi. Törene katılan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, yaptığı konuşmada, Batman başta olmak üzere bölgede böyle güzel ve anlamlı girişimlerde bulunmak istediklerini ifade etti.

Geçen 3 yıl içerisinde Türkiye'de ve bölgede kardeşliğin, huzurun tadına vardıklarını belirten Özdemir, bu yaşamı ve huzuru devam ettirmek için toplumun bireyleri olan emeklilerin sürece katkı sunması gerektiğini söyledi. Can güvenliği, huzur ve barışın gerekliliğinden bahseden Özdemir şöyle konuştu; "Bizler huzur istiyoruz. Huzur olacak ki bu güzel hizmetler bu memlekette olsun. Çünkü silahın yankılandığı bir yerde kimse hizmet etmez. Kimse yeni konut yapmayı düşünmez. Kimse yeni bir iş yeri açmayı düşünmez. Bu süreçte hayatını kaybedenler sizin evlatlarınızdır. İster dağdaki olsun, ister korucu olsun, ister asker olsun, ister iş adamı olsun, ister iş makinası çalıştıran operatör olsun, ister bir minibüs şoförü olsun bunlar sizin evlatlarınız."

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca ise "TOKİ, bugüne kadar 81 il ve 3 bin 103 şantiye'de 676 bin 811 konut yapmaya başlamış ve 900 bin işçiye istihdam sağlamıştır" dedi. TOKİ'nin çalışmalarının Türkiye genelinde aralıksız sürdüğünü ifade eden Karaca, bugüne kadar 539 bin 348 konutu tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi. Şimdiye kadar 5 bin 278 ihale gerçekleştirdiklerini bildiren Karaca, şunları kaydetti; "Burada sadece konutları değil, sosyal alanlar da yapıp teslim ediyoruz. Sosyal donatılar dışında 72 bin derslikli 985 okul, 989 spor salonu, 172 yurt, 95 sağlık ocağı, 266 hastane bunların dışında 530 noktada ticaret merkezi, 570 cami ayrıca 18 stadyum sporumuza sunduk. Yerel yönetimlerle birlikte 372 projede 272 bin konut planladık. Bu projelerle 900 bin işçiye istihdam sağladık. Toplam 48 katrilyon hak ediş ödemesi gerçekleştirdik."

Öte yandan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca'ya Batman'a göstermiş olduğu desteklerinden dolayı plaket verdi.Konutların ocak ayında teslim edileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Ziver Özdemir Ayhan Karaca Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (1)

:

Nerden bakacaz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title