Haberler

Başkentli Gençler Pist İstiyor

Ankara'da modifiye araçlarıyla drift heyecanını yaşamak isteyen 150 kadar genç, bir araya geldi.

Ankara'da modifiye araçlarıyla drift heyecanını yaşamak isteyen 150 kadar genç, bir araya geldi. Seslerini duyurmak isteyen ve kendilerine trafikten uzak bir bölgede pist yapılmasını talep eden gençler, "Trafikte kimsenin canının tehlikeye atılmasını istemiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.

Modifiye araç sahibi 150 kadar Ankaralı genç, pist yapılması noktasında seslerini duyurabilmek için İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya geldi.

Zaman zaman aynı bölgede bir araya gelerek etkinlik gerçekleştiren ve polisin kovalamasıyla gündeme gelen gençler, pist istediklerini dile getirerek yetkililere seslendi. Trafiğe çıkmadan, polisle kovalamaca yaşamadan kendilerine ayrılmış bir pistte modifiyeli araçlarıyla drift heyecanını yaşamak istediklerini belirten gençler, polisin sık sık kendilerine ceza yazmasından yakındı.

Modifiyeli araç severler adına İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Halil Ayhan isimli modifiye araç sahibi genç, "Ankara'ya pist istiyoruz artık, biz trafikte kimsenin canını tehlikeye atmak istemiyoruz. Trafikte zaten böyle bir şey yapamıyoruz ama bizim de hafta sonları yapacak başka bir şeyimiz yok. Bizim de eğlencemiz bu" diye konuştu. Modifiyeli araçlarıyla sanayi bölgesinde toplanmalarının polisleri de rahatsız ettiğini belirten Ayhan, "Polislerden ceza yiyiyoruz. Zaten aldığımız maaşın çoğu cezaya gidiyor. Biz Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi kendimize pist istiyoruz. Bu pisti yapmanın çok zor bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Zaten yapmak isteyenler illa ki, olur sadece izin verilmesini istiyoruz" dedi.

Sadece İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya gelerek drift yaptıklarını belirten Halil Ayhan, "Zaten şehir içinde, trafikte kesinlikle biz böyle ters hareketler yapmıyoruz. Kimsenin hayatını tehlikeye atamayız, kendi canımız da değerli" diyerek, pistin ne kadar gerekli olduğunu vurguladı. Kendilerinin her toplanmasında polislerle aralarında bir kovalamaca yaşandığını ifade eden Ayhan, her defasında kendilerine ayrılmış bir pist istediklerini fakat yetkililerden bir cevap alamadıklarını söyledi.

Kendilerine ait bir pist yapılıncaya kadar belirli zamanlarda bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade eden Ayhan, "Sesimizi duyurmak için toplandık" dedi.

Diğer drift sevdalısı araç sahipleri ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in bu işe bir çözüm bulmasını ifade ederek, driftin kendileri için bir spor olduğunu, bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

POLİS CEZA YAĞDIRDI

Altlarındaki modifiyeli araçlarla sanayi bölgesinde buldukları bir alanda drift yapan gençler, altlarındaki farklı markalardaki araçlarla driftteki hünerlerini sergiledi.

Modifiye araç sahiplerinin drift yaptığı sırada ise olay yerine gelen polis aracı bir anda paniğe neden oldu. Bazı gençler ceza yememek için araçlarıyla sanayi bölgesinden ayrılmaya çalışırken, bazıları ise ceza yemeyi göze alarak drift yerinden ayrılmadı. Drift meraklıları polisten ceza kesmemesini talep ederken, polis memurları ise bölgedeki birçok aracın plakasına bakarak ceza yağdırdı. Polisin gençlerden sanayi bölgesinden ayrılmalarını istemesi üzerine de modifiyeli araçlarına atlayan drift severler bölgeden olaysız bir şekilde ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Halil Ayhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title