Haberler

Başkan Sadak DİKA’nın Ekim Ayı Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonu Nda Gerçekleştirilen Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Nun 2010 Yılı Ekim Ayı Toplantısına Katıldı.

DİKA nın Ekim ayı toplantısı dün Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Şırnak, Mardin, Siirt ve Batman illerini kapsayan DİKA 2010 Yılı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt Valisi Musa Çolak başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Siirt Valisi Musa Çolak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Siirt Belediye Başkanı Resul Sadak ile Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerinin il genel meclis başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Toplantıdan sonra Dicle Kalkınma Ajansı DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, yaklaşık 3 saat süren toplantı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Erin İllerimizi değerlendirdiğimizde Mardin ve Batman ı gelişmişlik açısından ayrı bir kategoriye Şırnak ve Siirt i ayrı bir kategoriye almayı düşünüyoruz. Şırnak ve Siirt projelerini kendi aralarında yarıştırmayı amaçlıyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Mardin ve Batman özel sektör açısından daha gelişmiş. Şırnak ve Siirt te bize sunulan proje sayısı daha az. Proje sayısı az olunca Şırnak ve Siirt te destekte az oldu. İşte bu nedenle Batman ve Mardin i ayrı bir gurupta yarıştıracağız. Şırnak ve Siirt ti kendi klasmanında yarıştıracağız. Bu daha adil gibi görünüyor.

Ama bunun önünde bazı mevzuat engelleri var, mevzuat tasarlanırken bu yer konumları göz önünde bulundurulmamış. Bu mevzuat engellerini aşmaya çalışıyoruz aşacağımıza da inanıyoruz. 2011 yılı başında Şırnak ta Cizre de Eruh ta Güçlükonak ta Silopi de daha çok proje gelir. Ve daha çok destekleme imkânımız olur."dedi.

Altyapı için Şırnak tan 4 proje geldiğini ifade eden Erin Mardin de Altyapı programı kapsamında hak kazanmasına rağmen destekleyemeyeceğimiz 5-6 proje geldi. Şırnak ta o problem yok Şırnak ta alt yapıda Şırnak belediyesi altyapı programında desteği alacağını söyleyebiliriz. 800 Bin Türk lirasını Şırnak taki iki projeye anaların ak sütü gibi vereceğiz ve Şırnaklı hemşerilerimize daha iyi daha güzel bir ortamda yaşamalarına destek olmuş olacağız.

İki projede altyapı biri çevre düzenlenmesi biri şehir içi şebeke suyu projesidir. Karalar beldesi ve Şırnak belediyesi bunu kanalizasyon program kapsamında değerlendiriliyor. Silopi belediyesi park düzenlenmesi ticari alan düzenlenmesi modern festival alanları, Uludere de kanalizasyon projesi gerçekleştiriliyor.

Fındık belediyesinde kanalizasyon projesi gerçekleştiriliyor. Bunlar Şırnak taki altyapı projeleridir iyi hazırlanan projelerdir. Dolayısıyla destek almaya hak kazandılar. 2011 yılı ortasında uygulama süresi var. 2011 yılı ortasında bu projeler tamamlanmış olacak. KOBİ den gelen projeler nitelik olarak zayıf ve az sayıda.

Mardin den KOBİ kapsamında 167 proje gelirken Şırnak tan 25 proje geliyor. 25 ten 3 tanesi destek aldı Mardin den 167 projeden 20 proje destek aldı. Projesini iyi hazırlayacak Projesini gerçekleştirebilecek projesini profesyonelce hazırladıktan sonra destek alamaması söz konusu değil."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title