Haberler

Başkan Koçal 2 Yılı Değerlendirdi

Güncelleme:

Yalova Belediye Başkanı 2.Yıl Değerlendirme Toplantısında 2 Yılın Özetini Çıkararak, Yalova İçin Hedeflerini Anlattı.

Toplantıya, yaklaşık 15 Bin kişi katıldı. Değerlendirme toplantısına vatandaşların yanı sıra Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Yalova Belediyesi Meclis Üyeleri, Ak Parti Aday Adayı Muhammed Sarıoğlu, esnaf odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.

Başkan Koçal 2 Yılı Değerlendirdi

29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimler sonrası Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanan Yakup B. Koçal, halkın da yoğun ilgi gösterdiği değerlendirme toplantısıyla vatandaşlara 2 yılın hesabını verdi.

Yalova'ya hizmet için hiçbir mazeretimiz yok diyen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal; "Ne yazıkki görevi devir aldığımızda içinde bulunduğumuz mali tablo hiçte iç açıcı değildi. Ancak 100 trilyonlara varan borcumuz var diye yatırım yapmamazlık yapmadık. Önceliği kentimizin ortak kullanım alanlarına verdik. Sahilimizi kentimize yakışır hale getirdik. 2010 yılında mahallelerimizde aciliyet gerektiren çalışmaları hızla hayata geçirdik. Geride kalan 2 yıllık süreçte borcumuzu 100 trilyondan 60 trilyona kadar indirdik. Artık önümüzde daha net bir tablo görebiliyoruz. 2011 yılıyla birlikte kentimiz adına önemli projeleri hayata geçirmeye başlayacağız. Siyasiler, cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 2023'e yönelik Türkiye projelerini ortaya sunarken, bizlerde Yalova'nın 2023'e dönük vizyonunu planlıyoruz.

Yalova'dan tüm Türkiye'ye örnek olacak olan vatandaş odaklı yönetim sistemini hayata geçirdik. Artık halkımız bir işin ne kadar sürede yapılacağını biliyor. Bizlerde bir personelimizin bu işi üretirken ne kadar süre çalıştığını biliyoruz. Seçimler öncesi bizlere gönül veren siz değerli hemşehrilerimizle büyük bir başarıya imza attık. Gönüllülerimiz arasında sizlerin seçimiyle 160 üyesi bulunan Gönüllü Meclisi'ni oluşturduk. Artık, hangi mahallemizde neye ihtiyaç duyuluyor bunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Kentin Ortak Sorunu Ulaşım

Kentimizle ilgili tüm planlamaları merkez nüfusunun 250 bin kişi olduğunu öngörerek yapıyoruz diyen Başkan Koçal konuşmasını şöyle sürdürdü; "Kentimizde ortak sorun ulaşım. Bu konuda önemli çalışmalarımız var. Ulaşım çalıştaylarıyla planlama altına alınan kentimizde 2012 yılında hayata geçirilecek uygulamalarla 2030 yılına kadar trafik sorununu kalıcı olarak çözmüş olacağız. Pazaryerindeki 400 araçlık otopark, İstanbul Caddesi'nde 400 araçlık otopark, TİGEM!de 400 araçlık otopark ve İsmet Acar Caddesi'nde 400 araçlık otopark projelerimiz kademeli olarak 2012 ile 2014 yılları arasında tamamlanmış olacak. Toplu taşımada önemli adımlar atık. Bisiklet yollarının sayısını arttırarak organik ulaşımı halkımız arasında yaygınlaştıracağız. Çevre yolunu hayata geçirerek şehir içi trafiğini azaltacak alternatif yol hayata geçireceğiz. Kimi caddelerimizde tek yön çift yön uygulamasıyla ana arterlerdeki terfik yoğunlunu minimize edeceğiz."

Kültürel ve Sosyal Projeler Kısa Vadede Hayat Bulacak

2011 ve 2012 yılları içerisinde birçok kültürel tesisin açılışının yapılacağını müjdeleyen Başkan Yakup B. Koçal "Raif Dinçkök Kültür Merkezi, Çocuk Tiyatrosu önemli tesislerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Anfi Tiyatronun üzerini kapatarak 3 ay kullanılan bu tesisten de daha fazla yararlanma imkânı sağlamış olacağız. Bunun yanı sıra Kent Müzesi, Kağıt Müzesi, Şairler Müzesi, Rüstem Paşa Camii Restorasyonu, Deniz Müzesi yapılacak öneli kültürel tesislerden bazıları. Tüm bu çalışmaların yanında her yıl yapmış olduğumuz etkinlikler yine aralıksız olarak sürmeye devam edecek" dedi.

"Bilişim OSB Kentimizin Geleceği"

Bilişim OSB hakkında Yalova Milletvekillerinden destek görmediğini belirten Başkan Koçal; Devlet büyükleri 2023 yılında Türkiye'de ailelerin evlerine giren gelirleri 15 Bin TL olarak hesaplıyor. İnşallah bu gerçek olur. Ancak bunu gerçekleştirebilmek için üretmek lazım. Üretme konusunda tüm Türkiye'ye örnek olacak bilişim projesinin doğru proje olduğuna yürekten inanıyorum. Bu konuda geçtiğimiz 5 yıllık dönemde ne yazıkki engellemek için senaryolar üretildi. Bu projenin yeniden hayat bulması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Maalesef milletvekillerimizden geçen 2 yıllık süre zarfında hiçbir destek alamadık. Polemik yaratmak için, siyasi çekişme için sayın vekillerimiz küfür sınırına kadar açıklamalar yaparken bu konuda destekleyici hiçbir tavır görmedik. Ama inanıyorumki Bilişim OSB ülkemiz adına önem arz eden büyük bir proje" diye konuştu.

"Hiçbir Partinin Lehine Veya Aleyhine Konuşmadık"

Milletvekilliği seçimleriyle ilgili kendisi hakkında sık sık dedikodular çıktığını belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal; "Bazı dedikodular üretiyorlar ama bunların asılsız olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Belediye seçimleri sırasında konunun parti meselesi olmadığını, bunun bir Yalova meselesi olduğunu özellikle belirttik. Ne AKP ne CHP ne de MHP ile ilgili lehine veya aleyhine hiçbir yorumda bulunmadık. Herkesin kendisine göre siyasi görüşü var. Biz Tayyip Bey'e de, Kemal Bey'e de, Devlet Bey'e de saygı duyuyoruz. Bizim sevdamız siyasi değil, Yalova sevdasıdır. Biz bu bilinçle yola çıktık. Yalova için tüm bu siyasi liderleri seven ve sayan sizlerden oy aldık. Ve şimdi diyoruzki, biz siyaset düşünmüyoruz. Biz Yalova'yı düşünüyoruz. Bunun için de sizlerden aldığım güçle Yalova'nın geleceği için çalışacak olan adayla birlikte kolkola yürüyeceğimizi belirtiyoruz. 12 Haziran'da milletvekilliği için aday olabilirdim ancak sizlerin bana vermiş olduğu Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmek, Yalova'yı geleceğe taşımak için böyle bir düşünce içerisine girmedim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title