Haberler

Başkan Kılıç, 1 Mayıs'ta Çalışanlarıyla Birlikte Yürüdü

Maltepe, emek ve adalet talebiyle yürüyen binlerce işçiye ev sahipliği yaptı.

Maltepe, emek ve adalet talebiyle yürüyen binlerce işçiye ev sahipliği yaptı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, belediye binası önünden, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı miting alanına çalışanlarıyla birlikte yürüdü. Kılıç, "9 Temmuz'da düzenlenen Adalet Mitingi ile tarih yazdığımız Maltepe'de, emekçi kardeşlerim ile birlikte yaşasın 1 Mayıs diye haykırdık" şeklinde konuştu.

Maltepe, 9 Temmuz'da düzenlenen Adalet Mitingi'nden sonra büyük bir mitinge daha başarıyla ev sahipliği yaptı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TBB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bileşenleri öncülüğünde, ilçe sahilinde yer alan etkinlik alanında 1 Mayıs mitingi düzenlendi. On binlerce işçinin katıldığı ve büyük bir coşkuyla kutlanan mitinge Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, çalışanları ve Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube üyeleriyle birlikte katıldı. "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları eşliğinde ve "Yaşasın 1 Mayıs - Maltepe Belediyesi İşçileri" pankartı arkasında belediye binası önünden mitingin yapılacağı alana doğru yürüyen Kılıç, alanda Türkiye'nin dört bir yanından gelen milyonlarca işçiyle birleşti ve onlarla davul-zurna eşliğinde halay çekti. CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Gülay Yedekci ve Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu gibi önemli isimlerin de katıldığı mitingde çok sayıda siyasi parti, belediye, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Katılımın yoğun olması nedeniyle geç başlayan miting, katılımcıların alanda yerlerini almasının ardından 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Başkan Kılıç'ın da aralarında yer aldığı DİSK Korosu tarafından çeşitli türküler ve marşlar seslendirildi.

"Yaşasın 1 Mayıs" ve "Güzel günler göreceğiz" pankartlarının da açıldığı miting öncesi konuşan Başkan Kılıç, "9 Temmuz'da düzenlenen Adalet Mitingi ile tarih yazdığımız Maltepe'de, emekçi kardeşlerim ile birlikte yaşasın 1 Mayıs diye haykırdık. Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan, ekmek, gül ve hürriyet günleri çok yakın. Bizler belediye olarak işçilerimize her daim hak ettikleri neyse onu vermeye çalışıyoruz. Bu konuda işçilerimizin, emekçilerimizin haklarını her zaman koruduk, onlarla sürekli el ele, kol kola olduk ve olacağız. Maltepemizde daha önce Adalet Mitingi düzenlemiştik. Şimdi de büyük bir mitinge, yani 1 Mayıs'a ev sahipliği yapıyoruz. Bunları başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Türk Tabipleri Birliği Ali Kılıç 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title