Haberler

Başkan Ataç'tan 21 Eylül mesajı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataç'ın mesajı şu şekilde:

"Tüm dünya gibi Türkiye'de her geçen gün yaşlanıyor. Demans'ın en yaygın nedeni olan Alzheimer da hafıza ve konuşmayı etkileyen, unutkanlıkla kendini gösteren, günlük yaşamın gerektirdiklerini uygulayamama gibi sorunlara yol açan bir ileri yaş hastalığı. Alzheimer özellikle 65 yaşın üzerindeki kadın ve erkeklerde görülmekle beraber kadınlarda görülme sıklığı biraz bir miktar daha fazla. Dünya Alzheimer Federasyonu'nun raporuna göre 2030 yılında Alzheimer hastalarının sayısının 76 milyona, 2050 yılında 135 milyona ulaşması bekleniyor. Ülkemizde ise 350 ila 400 bin civarında Alzheimer hastası olduğu tahmin ediliyor. Alzheimer her geçen gün önem kazanırken, bu alandaki çalışmalar da umut vaat ediyor. Alzheimer, bellek kaybının artması ve unutkanlığın belirginleşmesi sonucu, bireyin günlük işlerini yapma ve planlamada olduğu kadar, konuşurken basit kelimeleri bile bulmakta zorlanmasına; karar verme ve yargılama yeteneğinin zayıflamasına, yön kaybı sonucu oturduğu adresi bulamamasına kadar bir dizi olumsuzluklara yol açıyor. Kesin nedeni bilinmemekle birlikte, Alzheimer'dan korunmak ve hastalara yönelik tedavi için uzmanların tavsiyelerine uygun bir beslenme ve yaşam biçimini benimsemek süreci geciktirmek açısından çok büyük önem taşıyor."

Çağın amansız hastalıklarından biri olan Alzheimer'e karşı dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Başkan Ataç mesajında, "Çağımızın amansız hastalıklarından biri olan Alzheimer'e karşı bireyin korunması, hastalığa yakalananların da tedavisi için çaba harcıyor, bu alandaki deneyimleri bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü içindeki Alzheimer Konukevi, bu çabaların ortaklaştırıldığı adres oldu. Eskişehir Alzheimer Derneği ile birlikte 2013 yılında açtığımız ve Yaşam Köyü'nde hizmet veren Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Konukevi, Eskişehir'de Alzheimer ile mücadele eden hastaların ve ailelerin umudu oldu. Farklı kuruluş ve kişilerin verdiği destekler, bu yöndeki çabalarımızı güçlendiriyor ve geleceğe daha da umutla bakmamızı sağlıyor. Bu önemli farkındalık gününde tüm hastalarımıza acil şifalar diliyor, her zaman hastalarımızın ve yakınlarının yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü Ahmet Ataç Eskişehir Tepebaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title