Haberler

Başbakan Yardımcısı Arınç (2/son): (Bdp ve Dtk'nın Boykot Kararı) Bomba Ellerinde Patlamıştır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, BDP'nin ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK), anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararını, "Sevinerek söylemeliyim, sadece 2 ilimizde biraz yoğun boykot yaşandı Başbakan Yardımcısı ve"...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, BDP'nin ve Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK), anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararını, "Sevinerek söylemeliyim, sadece 2 ilimizde biraz yoğun boykot yaşandı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, BDP'nin ve Demokratik Toplum Kongresi'nin, anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararını, "Sevinerek söylemeliyim, sadece 2 ilimizde biraz yoğun boykot yaşandı. Diğer illerimizde onların beklediği şekilde değil, yüzde 3'lerle yüzde 5'ler arasında ilk güne ait bir boykot rakamları var. Bomba ellerinde patlamıştır. Bir ölçüde onu söyleyebilirim. Çok iddia ettikleri boykota sadece iki ilimizin bazı ilçelerinde iştirak yüksek olmuştur" sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan ve soruları cevaplandıran, Başbakan Yardımcısı Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bir sunum yaptığını kaydetti. Toplantıda bu konunun dışında milli eğitimle ilgili olarak konuların görüşüldüğünü belirten Arınç, Türkiye'de genç nüfusun sayısının çok fazla olduğunu belirtti. Genç nüfusun oranın fazla olmasını "büyük bir güç" olarak nitelendiren Arınç, "Bu gücümüzü nitelikli bir eğitim yolunda kullanabilirsek ki kullanıyoruz, yeni yetişen nesiller Türkiye için de en büyük güvence olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

-"İNSANLIK VİCDANI DA BUNU ANLAMAKTA ZORLANACAKTIR"-

Hükümetleri döneminde, 400 bin yeni öğretmen atanması gerçekleştirdiklerini belirten Arınç, toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle eğitimde yapılan reformlara ilişkin bilgi verdiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Arınç, bugüne kadar resmi rakamlara göre ve BM'nin kabul ettiği rakamlara göre, Suriye'de 120 bin civarında insanın öldüğünü vurgulayarak, 110 bin kişinin ise konvansiyonel silahlarla öldürüldüğünü kaydetti. Konvansiyonel silahların Suriye'deki rejim elinde olduğunu belirten Arınç, "Onlar insan öldürmeye devam edecekler. Anladığımız kadarıyla, çünkü sadece kimyasal silah kullanımına ilişkin bir anlaşmanın söz konusu olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar öldürülenlere 'Ne yapalım canım, ölmeselerdi' diyecek noktada olduklarının bazılarının, üzülerek görüyoruz" açıklamasında bulundu. Sadece kimyasal silah kullanılmasının engellenmesinin vicdana sığmayacağını belirten Arınç, "Hangi uluslararası hukuk bunu kabul eder, bunu anlamakta zorlanıyoruz. Zannediyorum, insanlık vicdanı da bunu anlamakta zorlanacaktır" diye konuştu. Arınç, çok sayıda Suriyelinin vatanını terk ettiğini veya Suriye içinde yer değiştirdiğine işaret ederek, "Bu yapılan katliamın, bu işlerin bir sorumlusu olmayacak mıdır? Bunların hesabını birileri sormayacak, birileri de vermeyecek midir?" ifadesini kullandı.

Yaşanan olayların kendilerini isyan noktasına getirdiğini belirten Arınç, "Bundan sonra yalnız kimyasal silah ne kadarsa elinde bize versin" düşüncesini eleştirdi. "Peki, yarısını mı verecek, dörtte birini mi verecek? Tamamının bu olup olmadığını nereden bileceğiz? Konvansiyonel silahlar kullanılmaya devam edecek mi?" diye soran Arınç, bu soruların cevabının, ABD ile Rusya'nın vardığı anlaşmanın içinde yer almadığını kaydetti.

-"YORUMLAMAK DA İSTEMİYORUM"-

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile 10 kez görüşen BDP heyetinin dönüşünde yapılan açıklama ile ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Arınç, "Bu mesajı hiç yorumlamadım, yorumlamak da istemiyorum. Yorumlayacak kişiler, başkalarıdır. Onlara sorarsınız" cevabını verdi.

-"BOMBA ELLERİNDE PATLAMIŞTIR"-

BDP eğitimi boykot etme çağrısıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Arınç, bu konun Bakanlar Kurulu'nda güdeme geldiğini belirtti. Bu durumun, BDP'nin ve bağlantılı olduğu örgütün ilk boykotu olmadığına işaret eden Arınç, "Sevinerek söylemeliyim, sadece 2 ilimizde biraz yoğun boykot yaşandı. Diğer illerimizde onların beklediği şekilde değil, yüzde 3'lerle yüzde 5'ler arasında ilk güne ait bir boykot rakamları var" dedi.

Çocukların eğitimden uzaklaştırmanın uygun bir davranış olmadığını belirten Arınç, "Bu güzel yavrularımızı çirkin siyasetlere alet etmek artık hiç kimsenin başvuracağı bir yol olmamalı. Çocuklarımız okumalı, öğretmenleriyle birlikte okullarında iyi bir eğitim almalı. Eğitim, her şeyin başıdır. Onlar okuyan, eğitim alan, bu şekilde toplumla ilişki kuranlar her zaman daha iyi olacaktır" şeklinde konuştu.

Çocukların ve gençlerin günlük siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Arınç, "Bomba ellerinde patlamıştır. Bir ölçüde onu söyleyebilirim. Çok iddia ettikleri boykota sadece iki ilimizin bazı ilçelerinde iştirak yüksek olmuştur. Ama Türkiye 81 ildir ve 76 milyondur. 16 milyon çocuğumuzun içerisindeki birkaç bin kişinin boykota katılmış olması onların amaçlarına ulaşamadığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, Özgür Suriye Ordusu mensuplarına ait olduğu iddia edilen saldırı görüntülerinin anımsatılması üzerine, "Bu görüntüler eğer gerçekse bunu yapanlar birer katilden farksızdır. Dolayısıyla ismi ne olursa olsun, savaş anında bile insanların başının kesilmesi, bir başka şekilde işkence edilerek hayatlarına son verilmesi kesinlikle onaylanamaz" dedi. (ANKA/SON)

(HM/OLÇ) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Avrupa Birliği Suriye Bdp Politika Güncel Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title