Haberler

Başbakan Erdoğan: Ben Katili Nasıl Affederim?

Güncelleme:

Genel af iddialarıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Erdoğan, "Ben bir başbakan olarak katili affetme yetkisini kendimde bulmuyorum." dedi.

Başbakan Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Kürt şarkıcı Şivan Perver'in Diyarbakır'a geldiği tarihi günde yaptığı konuşmada "Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını göreceğiz" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri "genel af" sinyali olarak yorumlandı.

ATV-A Haber ortak yayınında gazeteciler; Mehmet Barlas, Sevilay Yükselir, İbrahim Karagül, Nihal Bengisu Karaca ve Mustafa Karaalioğlu'nun sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, genel af konusuna şöyle açıklık getirdi:

"BEN KATİLİ NASIL AFFEDERİM?"

"Sözlerimin başını kesip atmışlar. Bugüne kadar genel af ifadesini kullanmadım. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir taahüttümüz kimseye yoktur. Ben bir başbakan olarak katili affetme yetkisini kendimde bulmuyorum. Bir katili Genel Af ile nasıl affederim?

O katillerin maktüllerine,şehitlere, şehitlerin ailelerine bunun hesabını nasıl vereceğim? Temennimiz cezaevlerinin boşalmasıdır."

"BARZANİ YANLIŞ YAPMIŞ"

Barzani'nin "Süreç istediğim gibi giderse Öcalan dahil af gelebilir" sözlerine de yanıt veren Erdoğan, "Sayın Barzani böyle bir ifade kullanmışsa yanlış yapmış. Böyle bir şeyi söylemek onun da ilgi alanı değil, bizim de değil, yargı hükmünü vermiştir." dedi.




 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mesut Barzani Şivan Perver Diyarbakır Güncel Haberler

title