Haberler

Başbakan Davutoğlu: 3 Örgüt 28 Mayıs'ta Anlaştı

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD, PYD ve Esad rejiminin 28 Mayıs'ta anlaşarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istediklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de Jülide Ateş, Selçuk Tepeli ve Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, 28 Mayıs'ta PYD, IŞİD ve Esad rejiminin anlaşarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istediklerini belirtti.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"POTANSİYEL ŞÜPHELİ DİYE BİRİSİNİ TUTUKLAYAMAZSINIZ"

Her zaman şüpheli olarak birtakım isimler tespit edilir. Kast ettiğim şey şu Türkiye demokratik hukuk devleti. Potansiyel şüpheli diye birisini tutuklayamazsınız. Türkiye antidemokratik bir ülke değil. 'Muhtemelen suç işleyebilir' diye gözaltına alınacak bir ülke değil. Her tutuklamanın delillendirilmesi lazım. Şunu kast ediyoruz: Hiçbir vatandaşın hukukunu zedelemeden takip edeceksiniz. Suça doğru gidiyorsa doğru zamanda yakalayacaksınız. 'Şüphelendiğimiz adamı alırız' deseydik Türkiye Suriye gibi algılanırdı. Suruç saldırısından sonra 768 ismin denetim altına alınması için talimat verdim.

"CANLI BOMBALARDAN BİRİNİN İSMİ NEREDEYSE NETLEŞTİ"

Bu iki teröristle ilgili bu listenin içinde vaya dışında diyemem. Soruşturma ile ilgili bilgi aktarmış olurum. Birisinin ismi neredeyse netleşti. Diğerinin üzerinde de yoğun çalışma yapılıyor. Genelde bu canlı bombaları kendisi infilak ettirdiği için parçaları bulmak zorlaşıyor. Bir tanesinin Türkiye'de parmak izi karşılığı bulunamadığı için dışarıda olabilir mi, diye çalışıldı. Ahkam kesmek çok kolay. Hukuki bakımdan çok ileri aşamalara gelmiş bulunuyoruz.

"PKK VE SANSASYONEL İŞLERLE BAĞLANTILI İKİ ŞÜPHELİ"

Bazı Twitter hesaplarında son derece ilginç buldular tespit edildi ve geçmişte PKK ve sansasyonel işlerle bağlantılı iki şüpheli gözaltına alındı. Aktörleri ve piyonları bulacağız. Hepsini ortaya çıkaracağız. 99 vatandaşımızın hesabını soracağız. Bir parti eş başkanı 128 diyor ölü sayısı için. Niye bunu söylüyorsun. Millet tahrik olmayınca özür diledi. Dakika dakika takip ettik. Her biri bizim vatandaşımız. Daha vahim bir tahrik söyleyeyim. Hastalarımız taşınmız, bu organizasyonu yapan biri eline megafon alıp kan anonsu yapıyor. Tek bir gram kana ihtiyaç yok, hastanenin önünde bağırıyor. Binlerce insan hastaneye aksın ve kaos çıkartalım.

"28 MAYIS'TA 3 ÖRGÜT ANLAŞTI"

IŞİD dediğimiz yapının saldırılarına tek tek baktığımzıda, geçen Mayıs'da IŞİD,PKK ve Esad hepsi birden saldırı yapmaya başladı. Türkiye'yi istikrarsızlaştırma yönünde 3' ünün de anlaştığı şey IŞİD'in Tel Abyad'da çarpışmak ve Kobani'ile koridoru kapatmaktı. Türkiye'nin PYD ve IŞİD toplantısına bakacaktık. Ne konuştuklarının bütün detayları var elimizde. Bu örgütle şu ögüt işbirliği yapar mı diye bakmayın. Her 2 tarafından o isimlerle gerçek isimler arasındaki ilişkiler bu.

"MİTİNG YAPMA KÜLTÜRÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Ben başbakanım, şimdi bir araya geldik. Bundan sonra güvenlik ve miting yapma kültürünü ve uygulamalarını yeni bir konseptle değiştireceğiz. Bu ihmal mi değil mi? O zaman rutin olmayacak. Sürpriz uygulama olacak. Beklenmedik uygulama olacak. Şimdi bunun talimatını verelim. Vatandaşımız polisimizi hasım gibi görürse, polisle iş birliği yapmazsa, birlikte hem o polise hem de teröristleri engellemek imkansızlaşır.

"O GECE BİR TAKIM YERLERDE İSYANA KALKIŞILABİLİRDİ"

Hepimiz hesap veririz. Daha biz can derdindeyken, yaralıları taşırken, İç İşleri Bakanı emniyet mekanizmasını, sadece Ankara'da değil, bu olay üzerine bir sürü olay olabilirdi. O gece bir takım yerlerde isyana kalkışılabilirdi. Türkiye can derdinde. Kelle isteyenleri tatmin etmek isterseniz devlet idare edilmez. Önce bir yangını söndürelim. Acıyı dindirelim. Geçerli olan şeyi yaparız. Bu büyük bir olay. Hepimizin canını yakan olay.

"7 HAZİRAN BİZİM İÇİN BİR ŞOKTUR"

Birinci önceliğimiz tek parti iktidarı. Hedefimiz Ak Parti'yi tek başına iktidar yapma yolunda çalışmamız gerek. 7 Haziran bizim için bir şoktur. Ama tek başına iktidar olamadığımız ilk seçimdi. Biz hiç panik halinde, şok halinde davranmadık. Yükselen ekonomiler arasında türbülanslara girmemiş. Türkiye'de herhangi bir oyunun oynanmasına izin vermeyeceğiz. Soğuk kanlı yapılması gereken neyse onu yaparız.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Jülide Ateş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (53)

CesurMobil-IOS:

Defol git gerizekali katilsiniz oylar HDP ye

31
44
yanıtYanıtla
esat:

yani ülkenin bu duruma gelmesinde akp nin hiç suçu yok öyle mi. ülkemin geleceği için mhp

18
53
yanıtYanıtla
ng:

İşiniz gücünüz her olayı pkk nin östüne atıp yalan dolanla milleti kandırmak .

39
25
yanıtYanıtla
yandan yandan calkalamadan yürüyün:

bu ülke senden ve rte, den yeter cekti kaybolun bu güzelim ülkeden yüzünüz hic bir zaman gülmez insallah bizlere cektirdiyinizin mislisini cekersiniz insallah

44
19
yanıtYanıtla
ng:

Pkk 3 sene tek silah atmadi ne oldu bir gecede 70 uçak kaldırdın barış gelecek diye korktunuz mu

34
22
yanıtYanıtla
Vatansever:

Yollara kaleşce bomba döşedi, büyük eylemler için örgütleşdi...

yanıt12
yanıt18
ng:

Sen bir gecede 70 uçak kaldır imha et sonra çık pkk kaleçe saldırdı diyeceksin. Samimi değilsiniz

36
14
yanıtYanıtla
ng:

Boş konuşma ya sabaha kadar konuşa ne olacak

37
12
yanıtYanıtla
konyalıyag:

Pis AKP . . .

27
21
yanıtYanıtla
adiyaman:

Vatan icin akp

21
24
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title