Haberler

Bandırma - Küçük Damla, Şehit Babasının Adının Verildiği Parkın Açılışını Paşanın Kucağında İzledi

Küçük Damla, şehit babasının adının verildiği parkın açılışını paşanın kucağında izlediBALIKESİR'in Bandırma ilçeside geçtiğimiz Şubat ayında Ankara'da askeri servis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun adı ilçede bir çocuk parkına verildi.

Küçük Damla, şehit babasının adının verildiği parkın açılışını paşanın kucağında izledi

BALIKESİR'in Bandırma ilçeside geçtiğimiz Şubat ayında Ankara'da askeri servis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun adı ilçede bir çocuk parkına verildi. Şehit Kutlu'nun küçük kızı Damla, babasının adı verılen parkın açılışındaki töreni 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk'in kucağında izledi.

Bandırma Belediyesi Şehit Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun adını ilçede çocuk parkına verildi. Parka, Şehit Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun adının verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Annesi Resmiye Kutlu ve eşi Seda Kutlu ile kızları Tuana ve Damla Kutlu'nun yanı sıra, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, Bandırmaspor Kulüp Başkanı Erhan Elmastaş ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Bandırma'nın CHP'li Belediye Başkanı Dursun Mirza, "Şehidimizi toprağa verdiğimizin 52'nci gününde kendisini anmak ve aynı zamanda ismini taşıyan parkın açılışı için buradayız" dedi. "Onlar bu topraklarda huzur ve özgürlük içeresinde yaşayabilmemiz için şehit oldular." diyen Belediye Başkanı Mirza, "Bundan sonra bu kahramanlar sayesinde ülkemizin geleceğinden asla korku duymuyoruz. Ama önlenemeyen ve sonu getirilemeyen terör nedeniyle her gün yeni şehit haberi almak bizlerin yüreğini yaralıyor. Bu daha ne kadar sürecek ' Bu kan ve acı niye durdurulamıyor' Hayatlarının bağrındaki gençlerimizi niye koruyamıyoruz ? Pek çok yüreği yangın yerine çeviren bu acılara niye son veremiyoruz?" şeklinde konuştu.

Bandırma İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel'de konuşmasında "Bandırma'da 36 şehit ailesi var. 7 Kore gazimiz bulunuyor. 100 civarında Kıbrıs gazimiz mevcut. Oğuzhan kardeşimizle birlikte 15 tane de OHAL gazimiz. Bunların hepsi de alınlarından öpülesi gereken vatan evlatlarımız. Biz onların her zaman yanındayız. İlçedeki aileler olarak yanındayız. Ağustos 2015'de şehit olan İlker Narin kardeşimizin eşi Emel Narin'e Bandırma ailesi olarak ev almıştık, tapusunu vermiştik. İnşallah Sevda Kutlu'ya da aldığımız evin tapusunu en kısa zamanda teslim edeceğiz" dedi.

Şehit Astsubay Başçavuş Mehmet Kutlu'nun küçük kızı Damla, babasının adı verılen parkın açılışındaki töreni 6.jet Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk'in kucağında izledi.

Tören parkın açılışı ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Küçük Balıkesir Politika Güncel Haberler

title