Haberler

Bakan Şahin, Türkiye'nin En Büyük Yaşayarak Öğrenme Merkezi'ni Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) SODES kapsamında gerçekleşen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde bir takım incelemelerde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Böyle bir merkezin bir benzerini Bursa Uludağ'da gördüm. Ama Gaziantep'teki kadar geniş ve büyük olmadığını biliyorum" dedi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yanında yer alan Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Bakan Şahin, bu çocukların özgüvenlerinin kazanmalarının çok önemli olduğunu söyledi. Merkezin tanıtım filmini izleyen Şahin, daha sonra öğrencilerin eğitim gördüğü kortları gezdi. Burada yetkililerden bilgiler alan Şahin, küçük öğrenciler ile konuşmayı da ihmal etmedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in göreve geldiği günden bu yana Gaziantep için çok önemli projeler yaptığını belirten Şahin, "Bu tür projelere yerel ve sosyal belediyecilik tarafından baktığımız zaman ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Başkanımızın zaten göreve geldiği günden buyana Türkiye'de çalışmaları ile farklı bir vizyon çizdi. Dolayısıyla bu vizyon ve ufkundan dolayı başkanıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, Bakan Şahin'in çalışkanlığı ve kente kattığı vizyonla herkese örnek olduğunu belirtti. Fatma Şahin'in Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Gaziantep'in ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin "ilk kadın bakanı" olduğunu, bunun gurur verici olduğunu dile getiren Güzelbey, Gaziantep adına yapılan çalışmaları desteklediklerini ifade etti. Güzelbey, "Geçen yıl bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü merkezde Outdoor (açık alan eğitim) aktivite olarak adlandırılan ekipmanlar ile çocukların psikolojik ve sosyolojik olarak eğitimlerini sağlayacak olan çocuklara özgüven, birliktelik, kardeşlik, saygı, liderlik, paylaşım duygularını kazandıran 13 farklı aktivite ve yaklaşık 25 farklı oyun sunulmaktadır. Her oyun ve aktivite sonunda merkezdeki eğitimciler tarafından verilen mesajlar çocuklarımızın kişisel gelişimlerini de olumlu etkilenmesini hedeflemektedir. Bu sayede çocuklar merkezde daha sosyal, kendine güvenen, kendini ifade edebilen, mutlu, geleceğinden umutlu birer birey haline gelmenin ilk adımını atmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Program sonrası merkeze sponsor olan Beşler Makarna'dan Mustafa Çakmak'a, Tiryaki Gıda'dan Ahmet Tiryaki'ye, Şölen Çikolata adına ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selami Yetkinşekerci'ye yaptıkları katkıdan dolayı birer plaket verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Asım Güzelbey Gizem Doğan Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title