Haberler

Bağış'ın Yunanistanlı Müzisyeni Kabulü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistanlı besteci Mikis Theodorakis'in kızı müzisyen Margarita Theodorakis ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yunanistanlı besteci Mikis Theodorakis'in kızı müzisyen Margarita Theodorakis ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bağış, bakanlığın Ortaköy'deki ofisinde Yunanistanlı ünlü besteci Mikis Theodorakis'in kızı müzisyen Margarita Theodorakis ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan ilişkilerine önem verdiklerini belirtti.

Margarita Theodorakis'in, Anadolu'da türeyen müziklerin Rumcası ve Türkçesi birleştirme projesinin çok yerinde olduğunu belirtti.

"Dostluk melodilerinin birlikte söylenmesi, Türk ve Yunan sanatçılarının bir araya gelmesi, iki ülke arasındaki yakınlaşma çabalarına ivme katacaktır" diyen Bağış, Türk-Yunan ilişkilerinin, Yunanistan'daki siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle olması gereken yerde olmadığını söyledi. Bu projenin, iki toplumunun aynı melodilerle hüzünlenip aynı melodilerle mutlu olabildiğini göstereceğini ileri süren Bağış, projenin iki ülke arasındaki yakınlaşma çabalarını destekleyeceğini düşündüğünü söyledi.

Yunanistanlı müzisyen Margarita Theodorakis de babasının müziğine bir ivme kazandırmak istediğini belirterek projesini şöyle anlattı:

"Anadolu'da türeyen müziklerin Rumcası ile Türkçesi'ni birleştirip canlandırmak istiyorum. İki orkestrayı birleştireceğim, Türkçeleriyle Rumcalarıyla beraber gerek Türkiye'de gerekse Yunanistan'da konserler vermek istiyorum. Ortak sanatçılar ve ortak şarkılar da olacak. Çünkü, Türkiye'de söylenen şarkıların bazıları Yunanistan'da söyleniyor. Şu anda bunun çalışmasını yapıyoruz, önümüzdeki yıl İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara, Atina ve Selanik ile Avrupa'da konserler planlıyoruz. Bazı temaslarımız oldu, projemiz olumlu bulundu. Zenginleştirmek için de bir takım öneriler var, görüşüyoruz."

Theodorakis, anneannesi ile babaannesinin İzmirli olduğunu, babasının müziğinde Anadolu'dan ilham aldığını belirterek, Anadolu ninnileriyle büyüdüğünü söyledi.

Muhabir: Fatih Çakmak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Mikis Theodorakis Egemen Bağış Yunanistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title