Haberler

Baden Bölgesi Gençlik Çalıştayı Yapıldı

Güncelleme:

Baden Bölgesi DİTİB Eyalet Birliği Gençlik Çalıştayı Karlsruhe'de gençlerin katılımıyla gerçekleşti.

Baden Würtemberg Eyaleti, Baden Bölgesi DİTİB Eyalet Birliği Gençlik Çalıştayı Karlsruhe'de gençlerin katılımıyla yapıldı. Toplantı'da Baden Würtemberg Eyaletinde İslam din derslerinin sağlıklı verilmesi, derneklerin dini cemaat statüsünde görülmesi konularında Bakan Önay'dan yardım istendi. Bölge Genlik Teşkilatı Kurulması için kollar sıvandı.

Karlsruhe Tollhaus salonunda yapılan çalıştaya Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen, Baden Würtemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, Çalışma Ataşe vekili Osman Kaya, DİTİB Baden Bölgesi Başkanı Hayattin Yılmaz, DİTİB Dinlerarası Diyalog sorumlusu Bekir Alboğa, Sanayi odası yetkilileri, dernek temsilcileri ve gençler katıldı.

Baden Bölgesi DİTİB Eyalet Birliği Başkanı Hayattin Yılmaz yaptığı konuşmada, " 60 camimizle bölgemizin en büyük Müslüman dini cemaati olarak, en kısa zamanda her camide resmi olarak gençlik teşkilatlarını kurmak olduğunu söyleyen Yılmaz, Gençlerimizin Almanya için bir değer olduğunu ve bu ülkenin geleceği olduklarını vurgulamak istiyoruz"dedi.

Başkonsolos Serhat Aksen'de eğitim ve gençlik için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini söyledi. Aksen, gençlerden istediğimiz toplumsal hayatın her alanında aktiv olmaları ve kanunlara, kurallara saygılı, uyumlu bireyler olarak yetişmeleri, toplumda örnek insan olmalarını istiyoruz. Dedi.

Baden Würtemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney'de yaptığı konuşmada, " Alman toplumu, İslam'ın Almanya'nın bir gerçeği olduğunu kabul etmeli. Müslümanların da toplumun bir parçası olduğunu bilmeli.İslama karşı var olan önyargıların kırılması için gerekli projeler hazırlanmalı ve çalışmalar yapılmalı"dedi. Müslüman toplumun sorunları, ayrımcılık, aşırı sağ, ırkcı tehdit ve uyum konuları için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

DİTİB Dinler arası diyalog sorumlusu Bekir Alboğa'da Türk gençlerinin Alman arkadaşlarına İslamı anlatacak ve onlara sevdirecekler, gençler İslamın gönüllü elçileri olacaklar diye konuştu.

Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar yaptığı konuşma, " Bizler bir milletin ve dinin mensubu olarak Avrupa'da yaşıyoruz. Milletimizi ve dinimizi burada temsil etmenin en güzel yolu, içinde yaşadığımız toplumun gücüne güç, değerlerine değer katmak ve üretim yapmakla olur. Bu da ancak ilim ve irfanla gerçekleştirilebilir diyen Akpınar sözlerine şöyle devam etti. ATAŞEDEN GENÇLERE ÖNERİLER

Akpınar, "İnsanın gençlik dönemi, kişinin fizyolojik, ruhi ve duygusal bakımdan değişip geliştiği, iyi kötü alışkanlıkların kazanıldığı, benlik gelişiminin oluştuğu bir dönemdir. Benlik gelişimi ya din ve ideallerden ya da arzu ve istekle beslenir. Sağlıklı bir benlik gelişiminde ana unsur din ve idealler olmalıdır. Aksi taktirde boşluk ve anlamsızlık hissine kapılan gençle, başta uyuşturucu olmak üzere her türlü kötü alışkanlığın pençesine düşmektedir? dedi.

Geçlik çalıştayında Ataşe Mustafa Akpınar gençlere tavsiyelerde bulundu. Ataşe Akpınar gençlerden, kendinize olumlu modeller seçin ve onları örnek alın, kim olduğunuzu ve niçin yaşadığınızı net olarak cevaplayın, onurlu bir yaşamı tercih edin ve değerlerimize sahip çıkın, bilgi bizim otoritemizdir. Bilgisiz dindarlık olmayacağını biliniz. Kendinize ve çevrenize barışık olmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Baden Würtemberg Mustafa Akpınar Karlsruhe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title