Haberler

Aym Önünde Dershanelerin Kapatılmasına Tepki

Pak Medya-İş, Haber-İş, Cihan-Sen üyeleri Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde dershanelerin kapatılmasına karşı basın açıklaması yaptı.

Pak Medya-İş, Haber-İş, Cihan-Sen üyeleri Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde dershanelerin kapatılmasına karşı

basın açıklaması yaptı. Grubun AYM önüne çelenk bırakmasına polis izin vermedi.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu üyesi bir grup, AYM önünde bir süre önce yürürlüğe giren yargı paketini protesto etti. Anayasa Mahkemesi karşısındaki park önünde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çeşitli dövizlerle toplanan gruba Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, burada yaptığı açıklamada 2010'da yapılan referandumdan sonra daha çok özgürlük ve demokrasi beklediklerini ancak yanıldıklarını anladıklarını belirterek, "Çıkarılan bir dizi kanunlarla özgürlükler ve demokrasi rafa kaldırıldı. Her yasa iyi yasa değildir. Makul şüphe yasası da demokratik haklar ve özgürlükler açısından garabet bir yasadır. Bu yasa maalesef hukuk devletinden polis devletine geçtiğimizin açık bir belgesidir" diye konuştu.

Konunun Anayasa Mahkemesine taşındığı için burada olduklarını belirten Haliloğlu, baskı ve zulme boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini, özgürlüklerden de geri dönüş olmayacağını söyledi.

DGP Genel Başkanı İdris Bal da, hukuk ve demokrasinin yanında oldukları için buraya geldiklerini açıkladı. Baskılara rağmen Anayasa Mahkemesi'nin hukukun olduğunu hatırlattığına dikkati çeken Bal, yaptıkları güzel işlerden dolayı kırmızı çiçeklerden bir çelenk bırakacaklarını bildirdi. Bal, İstiklal Mahkemeleri'nin günümüzde Sulh Ceza Mahkemeleri olduğunu iddia ederek, bundan dolayı da siyah çelenk koyacaklarını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da dershanelerin kapatılmasının doğru olmadığını, eğer okullar işlerini iyi yapsaydı onlara da iş düşmeyeceğini anlattı. Tanal, okullarda iyi eğitim verilmesi durumunda dershanelerin de kendiliğinden kapanacağı söyledi.

POLİS İZİN VERMEDİ

Açıklamaların ardından İdris Bal ve beraberindeki 5 kişilik grup yanlarında getirdikleri siyah ve kırmızı çiçeklerden oluşan iki ayrı çelengi Anayasa Mahkemesi'nin önüne bırakmak istedi. Ancak polis yetkilileri AYM önüne çelenklerin konulmasına izin vermeyince grup çelenkleri 200 metre aşağıdaki bahçe duvarına polisten uzaklaştıktan sonra koydu. Bal, "Polis AKP'nin değil devletin polisi gibi davranmalıdır. Biz burada ne molotof attık, ne araç yaktık, ne de taşkınlık yaptık. Biz sadece demokratik bir hakkımızı yerine getirmeye çalıştık ama buna polisin izin vermediğini gördünüz" dedi.

Basın açıklamasının sürdüğü sırada çevik kuvvet ekipleri grubu ikaz ettikten sonra kalkanları ile bölgeden uzaklaştırdı. Ayrıca, 2 adet TOMA aracıda basın açıklamasının yapıldığı noktada hazır bekletildi. Daha sonra kalabalık araçlarına binip, kornalara basarak Anayasa Mahkemesi'nin önünden ayrıldı. Trafik polislerinin ise kornasına basılan araçların plakalarını not etmesi dikkati çekti. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anayasa Mahkemesi Mahmut Tanal İdris Bal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title