Haberler

Ayaklarıyla Başbakan Erdoğan'ın Portresini Yaptı

Beş yaşındayken iki kolunu kaybeden 26 yaşındaki Ayşe Işık, ayaklarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın portresini yaptı.

Beş yaşındayken iki kolunu kaybeden 26 yaşındaki Ayşe Işık, ayaklarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın portresini yaptı.

Adıyaman'da dünyaya gelen Ayşe Işık, ayaklarıyla yaptığı yağlı boya ve karakalem eserleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 300 eseri bulunan Işık, 37.Bölge Sivas Eczacı Odası tarafından Bilimsel Eczacılığın Kuruluşu'nun 173. Yıldönümü kutlamalarında Sivas'a gelerek tarihi Buruciye Medresesi'nde yağlıboya ve karakalem sergisi açtı. Işık'ın sergisine, vatandaşlar

ilgi gösterirken, eserler arasında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın karakalemle yapılmış portreleri dikkat çekti. Beş yaşındayken iki kolunu buğday erozyon makinesine kaptırarak kaybettiğini söyleyen Işık, 7 yaşındayken bir gün aç kaldıktan sonra ayaklarını kullanmaya başladığını anlattı.

7 yaşındaylen bir gün annesinin

cenazeye gittiğini anlatan Işık, şöyle konuştu: "Eve geldiğinde tüm günü açtım. O gün gelince ayaklarımı kullanmayı öğretti. Şimdi ayaklarımı onun sayesinde kullanıyorum. Aileme borçluyum. Sonra okula başladım, o dönem yazmakta zorlandım ama ikinci dönem alıştım ve lise ikiye kadar normal okulda okudum. Şimdi açık öğretime devam ediyorum. Hedefim güzel sanatlar. Şu ana kadar 23-24 sergiye imza attım. Bugün Sivas'tayım. Yarın da Ankara'da sergim olacak."

Yaptığı Başbakan Erdoğan'ın portresini engelliler adına kendisine vermek istediğini belirten Işık, şunları söyledi: "Başbakanımızı çok seviyorum. Engellilere karşı çok duyarlı. Ona da kendisinin resmini engelliler adına vermek istiyorum"

AYAĞIMI ÇOK RAHAT KULLANIYORUM

Ayağını eli gibi kullandığını ifade eden Ayşe Işık, Başbakan Erdoğan'ın portresini 3 günde tamamladığını belirterek şöyle konuştu: "Ayağım aslında elim gibi oldu, çok rahat kullanıyorum. Sadece bir yıl zorluk çektim, şimdi bütün ihtiyaçlarımı ayaklarımla yapıyorum sadece resim değil. 2-3 günümü aldı. Çünkü karakalem ve yağlı boya çok zor. Bunu ayakla yapmak daha da zor. Ama başardım, güzel bir resim ortaya çıkardım. Seve seve de yapıyorum."

Şimdiye kadar 300'e yakın resim yaptığını kaydeden Işık, hedefinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir sergi açmak olduğunu dile getirdi. Kendisini engelli olarak görmediğini belirten Ayşe Işık, sözlerine şöyle devam etti: "Engelli, özürlü, sakat çok doğru değil aslında. Çünkü bizim karşımıza çıkan çok büyük bir engel. Biz kıyafet alınca defolulara özürlü derdik, şimdi engellilerin adı da özürlü ama bu tür sözleri sevmiyorum. Çünkü ben kendimi hiç engelli olarak görmüyorum. Kendimi özel insan olarak görüyorum. Birçok insana da örnek olacağıma inanıyorum."

Işık, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Yetenek Her Engeli Aşar' projesinde de yer aldığını söyleyerek, Bakan Suat Kılıç'a da teşekkürlerini iletti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ayşe Işık Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title