Haberler

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, sığınmacı krizinde ikinci bir dalga beklendiğini belirterek, "Bu, Afrika'dan gelecek büyük bir göçmen dalgası. Halen Balkan koridorunun zorla açılması tehdidi mevcut." dedi.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, sığınmacı krizinde ikinci bir dalga beklendiğini belirterek, "Bu, Afrika'dan gelecek büyük bir göçmen dalgası. Halen Balkan koridorunun zorla açılması tehdidi mevcut." dedi.

Sınır ve Göç İşleri Birimi ile Eğitim ve Destek Birimine Liyakat Nişanı Takdim Töreni'nde konuşan İvanov, 19 Ağustos 2015'in modern Makedonya tarihinde yerini alacağını söyledi.

O gün son yılların en büyük zorluklarından biri sığınmacı kriziyle mücadele edildiğini anımsatan İvanov, ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini hatırlattı.

Sığınmacı krizinde, Makedonya'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün yanı sıra Avrupa'nın kapısını da koruduklarını dile getiren İvanov, sınırda görev yapan Makedonya Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumların yetkililerine hitaben "Şimdiye kadar çok iyi durdunuz. Kendinizi bırakmamanız gerek." ifadelerini kullandı.

İvanov, sığınmacı krizinde ikinci bir dalga beklendiğini savunarak, "Bu, Afrika'dan gelecek büyük bir göçmen dalgası. Halen Balkan koridorunun zorla açılması tehdidi mevcut." diye konuştu.

Meydana gelen sık terör saldırılarının Avrupa toplumlarını kutuplaştırdığına dikkati çeken İvanov, "Kaçakçılar uyumuyor. İnsan kaçakçılığı için alternatif yollar aramaya devam ediyor." dedi.

40 kaçak göçmen yakalandı

Bu arada, Makedonya'nın kuzeydoğusundaki İştip-Koçani karayolunda dün gece hareket halindeki bir kamyonda çoğu çocuk 40 Suriyeli yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, polisin "dur" ihtarına uymayan kamyon şoförünün bir süre sonra aracı durdurarak kaçtığı belirtildi.

Açıklamada, çoğu çocuk 40 Suriyelinin önce polis merkezi, ardından da Gevgeli'deki sığınmacı kabul merkezine götürüldüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gyorge İvanov Makedonya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title