Haberler

Atom bombası kurbanları Nagazaki'de anıldı

Güncelleme:

ABD'nin Japonya'ya yönelik ikinci atom bombası saldırısında hayatını kaybedenler felaketin 76. yıl dönümünde Nagazaki'de düzenlenen törenle anıldı.

ABD'nin Japonya'ya yönelik ikinci atom bombası saldırısında hayatını kaybedenler felaketin 76. yıl dönümünde Nagazaki'de düzenlenen törenle anıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya yönelik atom bombası saldırılarından ikincisinin hedefi olan Nagazaki'de hayatını kaybeden kurbanlar felaketin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı. Törene, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Nagazaki Belediye Başkanı Tomihisa Taue, atom bombası saldırısından sağ kurtulan "Hibakuşa" olarak bilinen savaş mağdurları ile yakınları ve yabancı ülke temsileri katıldı. Bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlı katılımcının kabul edildiği etkinlikte bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, bombanın patladığı an olan 11.02'de sessizliğe bürünerek saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Savaş kurbanlarının isimlerinin simgesel anıt mezara bırakıldığı törende konuşan Nagazaki Belediye Başkanı Taue, Japonya hükümetini ABD ve Rusya gibi nükleer güçlerin de desteklemediği, Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması'nı (TPNW) imzalamaya çağırdı. Taue, "Nükleer silahların trajik sonuçlarını en iyi bilen ülke olarak Japonya, BM anlaşmasına taraf devletlerin ilk toplantısına gözlemci olarak katılmalı, anlaşmayı geliştirmenin yollarını aramalıdır" şeklinde konuştu.

"Nükleer silahsızlanma çabalarını destekleyeceğiz"

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga ise ülkesinin uluslararası toplumun nükleer silahların kullanımını yasaklama çabalarını destekleyeceğini söyledi. Zorlu küresel güvenlik ortamına dikkat çeken Suga, "Ulusların nükleer silahsızlanma konusunda sergilediği farklı tutumlara tanık oluyoruz. Bu koşullar altında, karşılıklı mutabakat ve diyalog yoluyla ülkeler güvensizlik duygusunu ortadan kaldırmalı ve ortak paydada buluşmak için çaba sarf etmelidir" ifadelerini kullandı. Suga, Japonya'nın Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması gözden geçirme konferansında anlamlı sonuçlar elde etmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Binlerce kişi hayatını kaybetmişti

İkinci Dünya Savaşı'nın son perdesinde ABD ilk atom bombası saldırısını 6 Ağustos'ta Hiroşima'ya yönelik gerçekleştirmiş, 9 Ağustos'ta ise Nagazaki ikinci atom bombasının hedefi olmuştu. Saldırılar sırasında 200 bini aşkın kişi hayatını kaybetmiş, takip eden yıllarda da binlerce savaş kurbanı radyasyon kaynaklı hastalıklara maruz kalmıştı. - TOKYO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nagazaki Japonya Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title