Haberler

Atatürk, Ölümünün 79. Yılında KKTC'de Törenlerle Anıldı

Atatürk, ölümünün 79. Yılında KKTC'de törenlerle anıldıVIDEO YOKAli RuhluelLefkoşa, 10 Kasım, (DHA)- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC'de Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk, ölümünün 79. Yılında KKTC'de törenlerle anıldı

VIDEO YOK

Ali RuhluelLefkoşa, 10 Kasım, (DHA)- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC'de Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'in yanı sıra, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, siyasi parti, sivil ve askeri temsilciler katıldı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşu ve saygı marşı ardından da İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. Daha sonra anıt özel defteri KKTC Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Siber, Büyükelçi Kanbay ve GKK Komutanı Yıldırım tarafından imzalandı.

Siber 'ilke ve devrimleriniz yolumuza ışık tutmaya devam edecek'

Meclis Başkanı Siber, anıt özel defterine şunları yazdı

'Aziz Atatürk; özgürlük mücadeleniz, gerçekleştirdiğiniz devrimler, sömürgeciliğe karşı verdiğiniz savaş, dünya barışına, uluslararası anlayışa ve insan haklarına verdiğiniz değer tüm dünya uluslarına örnek olmuştur. Bizlere miras bıraktığınız demokratik hukuk devleti ilkelerinin yaşamın her alanında kökleşmesi, Devletimizin daha iyi bir kurumsal yapıya kavuşması, ekonomik ve sosyal yapının gelişmesi ve halkımızın daha aydınlık günlere kavuşması sorumluluğuyla çalışmaktayız. İnsan haklarına ve evrensel değerlere saygılı, barış içinde bir dünyaya ulaşmak, 'Yurtta barış, cihanda barış' özdeyişinizin tüm dünya devletleri tarafından ilke edinilmesi ile mümkün olacaktır. Yüce Atatürk; ilkeleriniz ve devrimleriniz; geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de yolumuza ışık tutmaya devam edecektir. Çizdiğiniz aydınlık yolda ilerleme kararlılığı içinde, ebediyete intikalinizin 79. yılında, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliriz.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk Sibel Siber Türkiye Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title