Haberler

"Aşıyı buldum" dedikten sonra kaybolan Ercüment Ovalı korona mutasyona uğrayınca ortaya çıktı: Haftalar önce yazmıştım

Güncelleme:

Koronavirüsün mutasyona uğraması tüm dünyada tedirginlik yaratırken, Prof. Dr. Ercüment Ovalı konuyla ilgili açıklamada bulundu. Aylar önce "Aşıyı buldum" dedikten sonra sessizliğe bürünen Ovalı, "Mevcut uluslararası politikaların değil pandemiyi durdurmak, aşıya dirençli yeni Covid-21'e neden olacağını haftalar önce yazmıştım" dedi.

Çin'den 1 yıl önce yayılmaya başlayan koronavirüs mutasyona uğrarken bu durum tüm dünyada panik havası yarattı. Onay alan bazı aşılardan sonra toplu aşılama programlarının başlayacağı bu günlerde mutasyonun aşıların etkinliğini azaltıp azaltmayacağı merak edildi.

ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Salgının ilk başladığı zamanlarda laboratuvara kapanan ve aşıyı bulduğuna dair açıklamalarda bulunan Ercüment Ovalı daha sonra sessizliğe bürünmüştü. Ovalı en son Dornaz Alfa ilacını koronavirüs tedavisi için önerirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz" demişti. Bakanın açıklamasından sonra açıklama yapmayan ve sessizliğe bürünen Ovalı koronavirüsün mutasyona uğramasıyla birlikte ortaya çıkarak değerlendirmelerde bulundu.

"MUTASYON HIZI DEVAM EDERSE AŞILARIN DEVRE DIŞI KALMASI KAÇINILMAZ"

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Ovalı, "Mevcut mutasyonlar şimdilik aşıların etkinliğini etkileyecek yapıda değil. Ama bu mutasyon hızı devam ederse aşıların devre dışı kalması kaçınılmaz görülmektedir. Mutasyonlardan en çok etkilenecek aşılar spike proteinin hedefleyen aşılar olup, bu durum; Pfizer, Moderna, Astrazenka gibi aşıları devre dışı bırakabilir" dedi.

"YENİ AŞI ÜRETİMLERİNİ GEREKLİ HALE GETİRECEKTİR"

Açıklamalarına devam eden Ovalı, "Tam virüs aşıları ise hala etkili olmaya devam edecek ama koruyuculukları yüzde 90'larda yüzde 40'lara doğru düşebilecektir. Bu durum yeni virüse karşı yeni aşı üretimlerini gerekli hale getirecektir. Her yıl gripte olduğu gibi yeni aşı üretmek zorunlu hale gelecek ve büyük Faz III insan deneyimi gerektirmeyen klasik tip aşılar tabloya hakim olacaklardır" ifadelerini kullandı.

"HAFTALAR ÖNCE YAZMIŞTIM"

Ovalı açıklamalarının devamında, "Ayrıca aşılara olan talebin yoğunluğu nedeniyle de her ülkenin özellikle kendi aşısını üretme zorunluluğu bir kez daha gündeme gelecektir. Yoğun karantina olmadan yapılacak kademeli aşılamanın, yeni mutasyonların oluşumunu engelleyemeyeceğini, mevcut uluslararası politikaların değil pandemiyi durdurmak aşıya dirençli yeni Covid-21'e neden olacağını haftalar önce yazmıştım" şeklinde konuştu. Ovalı açıklamalarının devamında yeni yazısında çözümü yazacağını da aktardı.

'Aşıyı buldum' dedikten sonra kaybolan Ercüment Ovalı korona mutasyona uğrayınca ortaya çıktı: Haftalar önce yazmıştım

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgını başladıktan sonra ekibi ile birlikte laboratuvara kapanan ve aşı çalışmalarına başlayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı 23 Nisan tarihinde aşıyı açıklayacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından herkesi umutlandırırken, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19 a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında" demişti.

Daha sonra Dornaz Alfa ilacını bulduklarını açıklayan Ovalı, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dahil olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ercüment Ovalı Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (56)

CABBAR:

GÜNDEME GELMEK İÇİNMİ UĞRAŞ VERİYORSUN. BİLİM İNSANIMISIN YOKSA ŞARLATAN MI ANLAMADIM GİTTİ.

23
0
yanıtYanıtla
Sait ferhat:

Krona aşısını budum diye sağlık sektöründe yalanların en büyüğünü atmıştı. Hani nerde aşı...

22
0
yanıtYanıtla
hmm:

ya takmayın bu zırtoyu

15
2
yanıtYanıtla
memo01:

palavra palavra , atıyor bu adam

15
1
yanıtYanıtla
Bosver:

Çözüm bir sonraki yazisindaymis.bence cizi romanlarini kendin oku.millet senin seruvenlerinden sıkildi

15
1
yanıtYanıtla
Sezgin:

Medya maymunu oldu bu. .

14
0
yanıtYanıtla
yenilen pehlivan doymazmış:

Corono ile arslanlar gibi grekomen güreş yapacağım dedi attı tuttu rakibi ile dalga geçti veee ringe çıktı başlar başlamaz tuş oldu kalkamadı halâ minderdende yeni yeni kendine gelmiş yeniden piyasada sesi çıkmaya başladı güreşe devam diyor

11
2
yanıtYanıtla
celal T:

üç kağıtçı laf ebesi !

10
3
yanıtYanıtla
s.g:

çözüm çok basit bütün dünya 3 hafta tam kapanacak virüs falan kalmayacak bu kadar basit 3 hafta evde kalmaktan hiç bir şey olmaz kimse acından ölmez ama böyle devam ederse virüsten ölüyor. . aşı çalışmalarına milyar dolarlar gidiyor bunun yerine bütün ülkeler 3 haftalığına halkına baksa daha az masraf olur. . .

12
1
yanıtYanıtla
HASHUS:

SEN NE DİON DAYI YA

yanıt1
yanıt4
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title