Haberler

Arhavi'de Kömür Tesisi Yapılmasına Ortak Protesto

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde kömür paketleme tesisi kurulmasını protesto eden bölge sakinleri, karayolunu ulaşıma kapattı, pankart açıp sloganlarla tepkilerini gösterdi.

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde kömür paketleme tesisi kurulmasını protesto eden bölge sakinleri, karayolunu ulaşıma kapattı, pankart açıp sloganlarla tepkilerini gösterdi. Yol kesme eylemine destek veren Arhavi Belediye Başkanı AK Parti'li Coşkun Hekimoğlu ile CHP, MHP ve SP ilçe başkanları da protesto eylemine katıldı.

Kavak Köyü'nde bir şirket tarafından kurulması planlanan kömür tesisi için 'ÇED gerekli değildir' kararına itiraz eden bölge sakinleri, Rize Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Dava sonuçlandı ve karar iptal edildi. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı tesis için 'ÇED gerekli' kararı verdi. Yapılan çalışmanın ardından hazırlanan ÇED raporu bakanlıkça onaylandı. Ancak yöre sakinleri mücadeleyi bırakmadı ve kararın iptali istemiyle Rize Bölge İdare Mahkemesi'ne yeniden dava açtı. Ancak dava süreci devam ederken kömür tesisi kurulması için çalışmaların başlatılması, yöre halkını iyice öfkelendirdi.

Kavak Köyü girişinde toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Yeşil siyah olmasın' pankartı açıp alkışlarla tempo tuttu ve 'Kömür tesisi istemiyoruz', 'Yeşil siyah olmasın, hayatımız solmasın' sloganları attı. Köy yolunu ulaşıma kapatan eylemcilere, 'Yeşil siyah olmasın' pankartını birlikte taşıyan Arhavi Belediye Başkanı AK Parti'li Coşkun Hekimoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ufuk Yıldız, CHP İlçe Başkanı Musa Ulutaş, MHP İlçe Başkanı Bayram Ali Durmuş ile SP İlçe Başkanı Necati Baş da destek verdi.

Jandarma, uzaktan izlediği yol kesme eylemine müdahale etmedi.

'TESİSİ KÖYE KURARAK AÇIKÇA CİNAYET İŞLENİYOR'

Eyleme katılanlar adına konuşan Yaşar Duman, yöre halkı olarak kurulacak kömür tesisi ile zehirlenmek istemediklerini belirterek şunları söyledi:

"Köyümüzde maden yok. Rusya'dan gelecek kömür burada paketlenecek. Yerleşim ve tarım alanlarına bu kadar yakın Kavak köyünün kalbine bu tesisi kurmak cinayettir. Yıllarca mıcır tesisinden çıkan tozdan zehirlendik. Bahçemizden bir lahana bile yiyemedik. Şimdi de kömür tesisini bu köye kurarak açıkça cinayet işleniyor. Bu insanlar zehirlenmek istemiyor. Hukuksal mücadelemiz sonuna kadar sürecek."

'TESİSİ CİĞERİMİZİN ORTASINA KURMANIN ANLAMI YOK'

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da iki mahalle ile 7 köyün ortak noktasında, yeşilliklerin içerisindeki yerleşim alanında açılmak istenen kömür tesisine halkın gösterdiği isyana tanık olduklarını belirterek, "Yatırım ve yatırımcılara ihtiyacımız var. Kömüre de ihtiyacımız var. Ancak Sibirya'dan çıkarılan kömürü getirip de ciğerimizin ortasında işlemenin bir anlamı yoktur. Daha uygun bir yer bulunmalıdır. Tarım ve yerleşim alanları ile eğitim alanlarının dışında bir alanda bu tesis kurulabilir"" dedi. Karayolunu yaklaşık 30 dakika boyunca kapatan grup daha sonra dağıldı. - Artvin / Arhavi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Coşkun Hekimoğlu Ak Parti Artvin Arhavi Politika Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250 Heimlich manevrası nedir? Heimlich manevrası nasıl uygulanır? Buz Yolu filmi oyuncuları kim? Buz Yolu filmi konusu, oyuncuları! Buz Yolu ne zaman nerede çekildi? #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title