Haberler

Antalya Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Girişimcilik ödülleri sahiplerini bulduANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Girişimcilik Haftası, ödül töreni ve kapanış kokteyliyle sona erdi.

Girişimcilik ödülleri sahiplerini buldu

ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Girişimcilik Haftası, ödül töreni ve kapanış kokteyliyle sona erdi.

Akra Barut Otel'de düzenlenen törene, çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, bu yılki Girişimcilik Haftası'nda Antalya Burdur ve Isparta'da üniversitelerle de işbirliği içinde 70'den fazla okulda öğrencilere girişimcilik konusunda dersler verdiklerini söyledi.

Bununla genç girişimcilere örnek olmak, onlara umut vermek istediklerini açıklayan Erdoğan, bu yıl gerçekleştirdikleri fikir kamplarının da çok yararlı olduğunu söyledi. Fikir kamplarıyla Antalya, Burdur ve Isparta'daki üniversitelerde 10'arlı masalar etrafında öğrencilerin beyin fırtınası yaptığını açıklayan Erdoğan, önümüzdeki yıllarda bunu geliştirerek devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Erdoğan, tüm amaçlarının ülkemizin teknolojik ve bilimsel anlamda bir yerlere gelebilmesine katkıda bulunmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Yılın Girişimcisi ödülünü alan Özgür Tankut ise törende yaptığı konuşmada, bölgenin lezzet ve konaklama kültürünü geliştirme adına çalıştıklarını söyledi. Dünyada yükselen trendin iyi yaşam modası olduğuna dikkat çeken Tankut, kendilerinin de trend belirleyicilerinden biri olmak istediklerini açıkladı. Gastronomi alanında dünyada her türlü yeniliği takip ederek aynı zamanda en yeni sunumları ve noktaları yerinde deneyimleyerek dünyanın dört bir yanından topladıkları fikirleri harmanlayıp bölgeye uyarlayıp geliştirerek misafirlerine sunduklarını belirten Tankut, 'Sunmaya çalıştığımız şey aslında biraz da beş duyuya hitap eden bir deneyim. Sadece açlığa son vermek gibi sığ bir bakış açımız yok. Sınırları biraz daha derinleştirdik. Görmenin, duymanın, dokunmanın, koklamanın ve tatmanın açlığına son veriyoruz. Yaptığımız çalışmaların bu şekilde onore edilmesinden dolayı çok mutlu oldumö diye konuştu.

ÖDÜL ALANLAR

Bu yıl ANSİAD Yılın Girişimcisi ödülüne, kendi gitmek istediği mekanları yaratmak için memleketi Antalya'da gastronomi ve konaklama sektöründe iş hayatına atılan Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu işadamı Özgür Tankut layık görüldü. Antalya'nın konaklama ve yiyecek içecek sektöründe hizmet veren Gastro Vogue Grubu'nun yönetici ortağı olan Özgür Tankut, ödülünü ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan'ın elinden aldı.

Bu yıl 148 projeyle 168 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 4'üncü İş Fikri Proje Yarışması'nda; modifiye ısırganotu lifreninin ameliyat ipliği olarak kullanılması projesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi Sultan Aras birinci seçildi. Başarılı öğrenci ödülünü, SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca'nın elinden aldı. Yarışmada; Transparan Navigasyon Projesi'yle SDÜ'den Tunahan Erol ile Ahmet Ak ikinci oldu. Yarışmanın ikincilerine ödüllerine Mehmet Akif Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca verdi. Yarışmada; Yüksek Akım Yoğunluğuna Sahip Lityum- İyon Pili üretimi projesiyle Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Çağdaş Kızıl üçüncü oldu. Kızıl'a ödülünü, Antalya Organize Bölgesi Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve ANSİAD Üyesi Ali Bahar verdi.

Törende; 2010 yılından bu yana verilen ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Özel Ödülü'ne, bu yıl iş hayatına tezgahtarlıktan başlayan ANSİAD üyesi işadamı Orhan Şenoğlu layık görüldü. Bu yıl ikincisi düzenlenen Liselerarası fikir şenliği etkinliğine katılan Özel Bilfen Antalya Anadolu Lisesi, Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Özel Marifet Anadolu Lisesi, Özel Antalya Sınav Anadolu Lisesi, Kepez Anadolu Lisesi ve Özel Antalya Muratpaşa Yeditepe Anadolu Lisesi öğrencilerine de teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Erdoğan Antalya Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title