Haberler

Antalya'da Devlet Ana oyunu büyük beğeni topladı

Güncelleme:

Antalya'da düzenlenen Devlet Tiyatroları 14. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen 'Devlet Ana' oyunu, büyük beğeni topladı. Kemal Tahir'in yazdığı, Osman Özkan'ın oyunlaştırdığı ve Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü üstlendiği oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve birçok yerli ve yabancı turistin izlediği oyun, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu.

Antalya'da düzenlenen Devlet Tiyatroları 14. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında "Devlet Ana" oyunu, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda seyirciyle buluştu.

Kemal Tahir'in yazdığı, Osman Özkan'ın oyunlaştırdığı, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü üstlendiği oyun, Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelendi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin ile çok sayıda yerli ve yabancı turistin izlediği 2 perdeden oluşan oyun, büyük beğeni topladı.

Oyun, 1290 yılında, bugün Marmara Bölgesi olarak bilinen, o dönemde Bitinya'nın güneydoğusunda yer alan küçük bir uç beyliğinde geçiyor. Üç yanı bataklıklarla çevrili bu bölge, iki yüzyıl önce başlayan göç ve savaşlar nedeniyle büyük bir kaos içindedir. Oyun, Osmanlı Beyliği'nin devletleşme sürecini ve bu süreçte yaşanan bir cinayet öyküsünü anlatıyor. Bu dönemde milletin hayatta kalma mücadelesi ve devletin kurulma süreci sahneleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Devlet Tiyatrosu Devlet Tiyatroları Ayşe Emel Mesci Hulusi Şahin Osman Özkan Kemal Tahir Aspendos Antalya Festival Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title