Haberler

Antalya Cihan Topal, Mustafa Sağır ile Kol Nakil Tecrübelerini Paylaştı

Cihan Topal, Mustafa Sağır ile kol nakil tecrübelerini paylaştı*- TÜRKİYE'nin ilk çift kol nakillisi Cihan Topal, dördüncü çift kol nakillisi Mustafa Sağır ile yaptığı telefon görüşmesinde, tecrübelerini aktardı.

Cihan Topal, Mustafa Sağır ile kol nakil tecrübelerini paylaştı

*- TÜRKİYE'nin ilk çift kol nakillisi Cihan Topal, dördüncü çift kol nakillisi Mustafa Sağır ile yaptığı telefon görüşmesinde, tecrübelerini aktardı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, motosiklet kazasında yaşamını yitiren 23 yaşındaki Emin Konar'ın bağışlanan iki kolu, 2 Şubat'ta Mustafa Sağır'a nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 2010 yılında çift kol nakli olan, Türkiye'nin ilk çift kol nakillisi 35 yaşındaki Cihan Topal, Türkiye'nin 4'üncü çift kol nakillisi 31 yaşındaki Mustafa Sağır ile nakilden sonra yaptığı ilk telefon konuşmasında, tecrübelerini aktardı. Topal, 'Karşında geçirdiği nakil ameliyatı sonrasında yüzü gülen, mutlu ve tecrübeli biri var. Ameliyat öncesi ve sonrasında edindiğim tecrübeyi seninle paylaşıyorum. Sen fotoğrafı görüyorsun, fakat benim için böyle bir şey söz konusu değildi" diye konuştu.

HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ

Mustafa Sağır'a şanslı olduğunu söyleyen Cihan Topal, "Benim zamanımda arayıp soracak kimse yoktu. Hocalarımızın dediklerinin dışına çıkma. Toplu alanlarda bulunma. Hijyene dikkat et. İlk bir yıl çok önemli. 6 aydan sonra da kolundaki şişlikler geçecek. Maskesiz hiçkimseyi odana alma, sigara içilen ortamlarda bulunma, ilaçlarını zamanında almaya dikkat et. Ziyaretçilerinle uzun süre yan yana bulunma, yediğin tüm sebzelerin sirkeli sudan geçirilmesine dikkat et" diye konuştu.

NAKİLDEN ÖNCE DE GÖRÜŞÜYORDUK

Mustafa Sağır ise Cihan Topal ile nakil öncesinde de görüştüğünü belirterek, "Cihanla zaman zaman görüş alışverişinde bulunurduk. Nakilden sonra da ilk telefon görüşmesinde, yaşadığı tecrübeleri aktardı. Kendisi benden önce ameliyat olup aynı olayları yaşadığı için bilgilerini benimle paylaşıyor. Son görüşmemizde de yaralarımın nasıl olduğunu sordu. Yaşadığım stres ve sıkıntıların neler olabileceği konusunda görüştük" dedi.

YAŞAYAN BİLİR

Operasyon sonrasında hastanede geçirdiği günlerin zorladığını söyleyen Mustafa Sağır, "Hızla iyileştiğimi görüyorum. Günler geçiyor ancak soranlara 'Yaşayan bilir' diyorum. Bunu da en iyi bilen kişinin Cihan Topal olduğunu söyledim. O da bu sözlerime katıldığını söyledi. Hayallerimin büyük olduğunu kendisine de söyledim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mustafa Sağır Cihan Topal Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title