Haberler

Antalya Bacağı Kesilen Özge'nin Babasının Hukuk İsyanı

Antalya'da 150 liraya mal ederek kendi yaptığı düzenekle sol bacağı ampute edilen kızı 4 yaşındaki Özge Yıldırım'a yürümeyi öğretirken gündeme gelen Ali İhsan Yıldırım, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesinden sonuç elde edemediğini belirterek, isyan etti.

Antalya'da 150 liraya mal ederek kendi yaptığı düzenekle sol bacağı ampute edilen kızı 4 yaşındaki Özge Yıldırım'a yürümeyi öğretirken gündeme gelen Ali İhsan Yıldırım, 4 yıldır verdiği hukuk mücadelesinden sonuç elde edemediğini belirterek, isyan etti. Devlete olan güvenini kaybettiğini belirten Yıldırım, Kızıma zarar verecekler diye rehabilitasyon merkezine bile götüremiyorum dedi. Alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım ve eşi 35 yaşındaki İlknur Yıldırım'ın 'Özge' adını verdikleri bebekleri, 1 Ocak 2014 tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 6.5 aylık olarak dünyaya geldi. Prematüre bebek, yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Burada, damar yolu henüz iyi olmadığı için iğne yapmak amacıyla bebeğin sol dizinin altına kateter takıldı. Bu işlemden sonra sol bacağında morarma görülen ve kangren teşhisi konulan Özge bebek, tekrar doğduğu hastaneye yönlendirildi. Ancak minik Özge'nin 13 günlükken sol bacağı, dizinin üstünde kesildi.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE GELMİŞTİ

Bir bacağı protez olan kızı Özge'nin, yürüyemediği için sokakta oynayan çocuklara bakıp ağlaması baba Ali İhsan Yıldırım'ın yüreğini sızlattı. Maddi imkansızlıklar nedeniyle fizik tedaviye gidemediği için yürümeyi öğrenemeyen kızı için ne yapabileceğini düşünen alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım, evde 150 liraya bir düzenek yaparak kızına yürümeyi öğretmeye çalışırken geçen mayıs ayında DHA'nın haberiyle gündeme geldi. Haber üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil Türkiye minik Özge için seferber oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel yeni bir protez bacak için kolları sıvarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aileyi arayarak gereken desteğin verileceğini dile getirdi.

ADALET İSTİYORUM

Baba Ali İhsan Yıldırım, aradan geçen zamana rağmen hukuki anlamda bir gelişme yaşanmadığını belirterek isyan etti. Kızının bacağının kesilmesinin gittikleri özel hastanenin hatası olduğunu ileri süren Yıldırım, 'Cumhurbaşkanımız da aradı ama gereken yapılmadı. Cumhurbaşkanının aramasının üzerinden 6 ay geçti, hukuki açıdan herhangi bir gelişme olmadı. Benim çocuğum yüzde 100 sağlıklı doğdu ama şu anda yüzde 50 engelli. Yine bu özel hastaneden bize iftira atıldı, bunu ispatladık, belgeleriyle savcılığa verdik ancak hiçbir şey yapılmadı. Çocuğumuzun bağlı olduğu solunum cihazı çekildi, elimizde görüntüleri de var. Buna rağmen yine de bir şey yapılmadı. Siyasetçiler söz veriyor fakat hiçbir gelişme olmuyor. Sağlık Bakanlığı'na 'Çocuğumun neyi var' diye soruyorum, 'Doktorun suçu yok' diyor. Rahatsızlığını dile getirmiyorlar. Ben cevap bekliyorum. 4 sene oldu. Hukuk mücadelesi veriyorum ama bir yere varamıyorum. Yaptıkları yanlarına kar mı kalacak Ben adalet istiyorum diye konuştu.

SÖZLER UNUTULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aramasından sonra bir avukatla görüştürüldüğünü de belirten Yıldırım, avukatın kendilerini aramayıp sormadığını söyledi. Hiçbir siyasetçinin de kendilerini aramadığını kaydeden Ali İhsan Yıldırım, Televizyonda söz verildi. Ancak sonra hepsi unutuldu. Büyük suçlar var ortada, suçlular korunuyor. 'Çocuğumuzun rahatsızlığını bize bildirin' diyoruz ama çocuğu hiçbir sağlık kurumuna göndermiyorlar. Sağlık Bakanlığı müfettişleri gelip rapor yazdı ancak bize raporu vermiyorlar. Benim çocuğumun hiçbir şeyi yokken bacağı kesildi dedi.

KORKUDAN REHABİLİTASYON MERKEZİNE GÖNDEREMİYORUM

Özge'yi rehabilitasyon merkezine bile gönderemediğini anlatan Ali İhsan Yıldırım, şöyle dedi

Orada da başına bir şey gelecek diye çok korkuyorum. Bana bir evrak imzalatıp çocuğu öldürmelerinden korkuyorum. Çünkü devlet bana güven vermiyor. O güveni görsem rahatlıkla götürürüm ama 4 seneden beri hukuk anlamında bir şey elde edemedim. Kızımın bacağının neden kesildiğine yönelik rapor yok. Özge, Adli Tıp Kurumu'na gitmeden buradan raporu geldi. Dosya örtbas edilmeye çalışılıyor.

Kendi çabasıyla kızının yürümesini geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Yıldırım, göz yaşları tutamayarak, Bizi unuttular, çocuklarımız sahipsiz kalmasın. Çocuklar Türkiye'nin geleceği dedi. Minik Özge, babasının gözyaşlarını silmeye çalıştı, ona sarılarak destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İhsan Yıldırım Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title