Haberler

Ankara- MHP'li Mehmet Günal: 'Hakkari, Şırnak İli Kaldırılmıştır' İfadeleri Kaba

Dha ANKARA- MHP'li Mehmet Günal: 'Hakkari, Şırnak ili kaldırılmıştır' ifadeleri kabaMHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılmasına parti olarak karşı olduklarını belirterek Yüksekova ve Cizre'nin il olmasını desteklediklerini bildirdi.

Dha ANKARA- MHP'li Mehmet Günal : ' Hakkari, Şırnak ili kaldırılmıştır' ifadeleri kaba

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılmasına parti olarak karşı olduklarını belirterek Yüksekova ve Cizre'nin il olmasını desteklediklerini bildirdi. Günal, ' Hakkari, Şırnak ili kaldırılmıştır' ifadelerinin kaba olduğunu ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Plan ve Bütçe Komisyonu MHP milletvekilleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Mehmet Günal 'Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer alan Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasına karşı olduklarını bildirdi.

"HAKKARİ İLİ KALDIRILMIŞTIR. ŞIRNAK İLİ KALDIRILMIŞTIR" İFADELERİ KABA

Tasarıda yer alan "Hakkari ili kaldırılmıştır. Şırnak ili kaldırılmıştır" ifadelerinin kaba ve onur kırıcı olduğunu savunan Günal şunları söyledi: "Geçmişte birçok medeniyetin önemli ve kadim şehri olan Hakkari, 1936, Şırnak ise 1990 yılında il yapılmıştır. Bu düzenleme ile il yapılma gerekçeleri göz ardı edilmekte, çelişkili ve tutarsız bir karar alınmaktadır. Yüksekova ve Cizre'nin il yapılmasını destekliyoruz. Ancak Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünün kaldırılarak ilçeye dönüştürülmesi buraların gelişmesini ve bu illerde yaşayan insanımızın geleceğe yönelik plan, proje ve yatırımlarını çok olumsuz etkileyecektir. Ayrıca bu illerimize yatırım yapmış olanlarda mağdur olacaktır. Hakkari ve Şırnak halkını küstürmeye kimsenin hakkı yoktur. PKK'nın kanlı eylemlerinin devam ettiği bir ortamda böyle bir düzenlemeye gidilmesi akıl karı değildir. Kadim şehirlerimiz olan Hakkari ve Şırnak illerimize yazık edilmemeli. Kaderiyle oynanmamalı. Yapılan yanlıştan derhal dönülmelidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Günal Yüksekova Hakkari Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title