Haberler

Ankara Hayvansever Bozkurt'tan 'Kedilerimi Öldürmeyin' Tepkisi

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde 2 katlı müstakil evinin giriş katında 100'e yakın kedi ile 12 köpeğe bakan 55 yaşındaki hayvan sever Müzeyyen Bozkurt, hayvan sevgisi olmayanlarların hayvanlarını öldürdüğünü belirterek, sıkıntısını dile getirdi.

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde 2 katlı müstakil evinin giriş katında 100'e yakın kedi ile 12 köpeğe bakan 55 yaşındaki hayvan sever Müzeyyen Bozkurt, hayvan sevgisi olmayanlarların hayvanlarını öldürdüğünü belirterek, sıkıntısını dile getirdi. Çocukluğundan itibaren kedi ve köpeklere karşı aşırı hassasiyet gösterdiğini belirten Bozkurt, sokaklarda yaşam mücadelesi veren 50'ye yakın misafir kediyi ise mama ile besleyip, soğuktan donmamaları için soba yaktığını da belirtirken, son günlerde 3 kedisinin zehirlenerek öldürülmesine, 4 kedisinin de ayaklarının taş ve sopalarla kırılmasını nefretle kınadığını beliretrek tepkisini dile getirdi.

Ailesinden gelen hayvan sevgisinin zaman içerisinde tutkuya dönüştüğünü belirten Müzeyyen Bozkurt, "Nerede aç, susuz ve perişan bir sokak hayvanı görsem içim sızlıyor. Telef olmasınlar diye evime götürüp bakmaya çalışıyorum. Sağlık sorunları varsa, veteriner kliniğine götürüp tedavilerini sağlıyorum. Bütün bunları evlere temizliğe giderek kazandığım para ile yapıyorum. Hayvan sevgisi olmayan, hayvanlara karşı duyarsız insanlar, bu soğuk havalarda beslenmelerine ve barınmalarına yardımcı olacakları yerde, 'bahçeme girdi' diye ya zehirleyerek öldürüyorlar, ya da taş ve sopalarla kovalayıp, yaralanmalarına neden oluyorlar. İki gün önce üç kedimi zehirleyerek öldürdüler,3 kedim de ayakları kırılmış vaziyette veteriner kliğininde tedavi görüyor" dedi. Evinde kedilerinin özgür bir şekilde yaşadığını belirten Bozkurt, "Kapının alt kısmında açtırdığım delikten bahçeye rahatlıkla çıkıp, girebiliyorlar. Ayrıca sokaklarda aç ve perişan halde yaşayan sahipsiz sokak kediler de bu delikten girerek beslenebiliyorlar, isterlerse soba yanan yerde barınabiliyorlar. Evimin yakınında bulunan bir komşum da hayvan sever bir kadın. Evinin bodrum katında 30'a yakın kediye bakıyor. Geçtiğimiz aylarda onun da 7 kedisini zehirleyerek öldürdüler. O komşum, kalan kedilerinin öldürülmesinden korktuğu için hayvanlarını evinin içinde bakmaya başladı" dedi.

Baktığı hayvanların çoğunun sokaklardan toplayarak evinde bakmaya çalıştığını ifade eden Bozkurt, "Taşla, sopayla kovalanan ağzı olup, konuşamayan bu hayvanların kiminin ayağı kırık, kiminin gözü kör. Duvar diplerinde can çekişerek yiyecek arıyorlar. Bu masum hayvanlara neden böyle zulüm yapıyorlar anlamıyorum. Kedilerimi zehirleyen insanları savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bu zalim insanların cezalandırılmalarını istiyorum. Bu konuda da tüm hayvanseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini bekliyorum" diye konuştu. Bozkurt, zehirlenerek öldürülen 3 kedisi için savcılığa suç duyurusunda bulunup, faillerinin bulunarak cezalandırılmasını isteyeceğini belirtirken, "Bu konuda da tüm hayvan sevenlerin ve sivil toplum kuruluşlarının yardım ve desteğini bekliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanoğlan Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title